10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost „deturnat“ un transport de bani

A fost „deturnat“ un transport de bani

O masina care transporta o importanta suma de bani a fost jefuita ieri, in plina zi, de patru barbati inarmati. Din fericire, nimeni nu a fost ranit, pentru ca totul a fost un exercitiu al structurii antitero craiovene.


Un automobil care transporta incasarile pe o zi ale unor societati craiovene a fost jefuit de câtiva barbati inarmati. Jaful s-a petrecut ieri, in plina zi, in apropierea Fabricii de Avioane din Craiova, când Dacia papuc care transporta mai multi saci plini cu bani a fost oprita de automobilul faptuitorilor. Imediat dupa ce transportul de bani a fost blocat, din masina jefuitorilor au coborât patru barbati inarmati cu arme automate si cu fetele acoperite, care, sub amenintarea armelor, i-au imobilizat intr-o clipa pe cei care se aflau in automobilul cu bani. Pentru ca barbatii care au deturnat transportul de bani au fost foarte bine organizati, jaful a durat in jur de un minut, timp in care hotii au si golit masina de sacii cu bani.


Cei patru barbati inarmati nu au apucat insa sa ajunga cu banii la masina lor, pentru ca au fost surprinsi de un echipaj de luptatori antitero, din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova, care supraveghea transportul. Capturarea celor patru indivizi a fost destul de dificila, pentru ca acestia au opus rezistenta si s-au aparat cu focuri de arme automate, insa, in final, acestia au fost retinuti fara alte incidente, dupa care s-a asigurat zona. Sacii cu bani au fost transferati in masina jandarmilor si au fost transportati in siguranta la destinatie.


„La antrenamente se poate gresi, in realitate e fatal“


Din fericire, deturnarea transportului de bani a fost doar un exercitiu facut de luptatorii antitero din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova, care si-au aratat indemânarea intr-o demonstratie de kata si kumite. Jandarmii craioveni, care se pregatesc sa lupte cu amenintarea terorista, fac antrenamente zilnic intre 8.00 si 17.00. „Aceste exercitii si antrenamente sunt facute, in special, pentru coeziunea grupului. La antrenamente se poate gresi, in realitate niciodata, e fatal“, a mentionat instructorul fizic al structurii antitero.


„Incepând cu evenimentele din 11 septembrie 2001 lumea s-a schimbat, iar tara noastra a aderat la coalitia internationala impotriva terorismului. In acest sens, in cadrul Jandarmeriei a luat fiinta structura antiterorista. La Craiova aceasta a luat fiinta la 1 ianuarie 2004, actioneaza in opt judete si indeplineste diverse misiuni, de la interventii antiteroriste pe teritoriul tarii noastre si asigurarea unor obiective, pâna la participarea la misiuni in afara teritoriului national“, a declarat maior Constantin Florea, adjunctul comandantului Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova. In prezent, cinci luptatori antitero din cadrul structurii de la Craiova sunt in misiune in Kosovo, iar altii se pregatesc sa plece in acelasi loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU