12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu sosit medicamentele pentru diabetici

Au sosit medicamentele pentru diabetici

Dupa saptamâni de asteptare, o parte dintre diabeticii doljeni au primit ieri medicamentele necesare pentru tratament. Farmacia Spitalului de Urgenta Craiova, unul dintre punctele de distributie a insulinei si antidiabeticelor necesare pentru tratamentul in ambulatoriu, a fost luata cu asalt ieri-dimineata de bolnavi.


Vestea ca au venit medicamentele s-a raspândit atât de repede incât in câteva minute coada s-a intins pe patru rânduri de aproximativ cinci metri.


Dupa alte câteva minute, incântarea s-a transformat pentru unii in irascibilitate, când, ajunsi la ghiseu, au constatat ca nu pot lua medicamentele solicitate pentru ca nu coincidea cantitatea din reteta cu cea de pe ambalajul produsului. „Pe reteta mea este trecut Siofor 500 mg, iar la farmacie nu au decât Siofor 800 mg. L-as fi luat pe asta, ca m-am saturat sa stau toata ziua la coada, dar asistenta de la farmacie mi-a spus ca nu se poate. Trebuie modificata mai intâi reteta. Prin urmare, acum trebuie sa ma duc din nou la medicul meu specialist, care are program dupa-amiaza, ca sa-mi modifice reteta. Iar luni sa ma intorc la farmacie si sa stau din nou la coada ca sa iau medicamentul, daca nu se termina pâna atunci“, a spus Constantina Dinca, de 72 de ani.


Acelasi lucru l-a patit si Ecaterina Becheru, de 69 de ani, care avea trecut pe reteta tot Siofor 500 mg. Batrâna sustine ca sufera de diabet de 30 de ani, dar niciodata nu s-a confruntat cu o asemenea problema. „Nu am vazut niciodata o asa bataie de joc. Parca nu am fi oameni. Am ajuns sa ne târguim pentru drepturile si sanatatea noastra!“, a spus batrâna cu lacrimi in ochi.


Aprovizionarea continua


In ciuda problemelor cu care se confrunta in continuare bolnavii de diabet, directoarea Spitalului de Urgenta este optimista. Dr. Cristina Mariana Calangiu sustine ca situatia se va indrepta si oamenii nu va mai trebui sa stea la cozi. „A venit o parte din medicamentele pentru Programul National de Diabet si a inceput distribuirea lor inca de la primele ore ale diminetii, urmând ca aprovizionarea cu medicamente sa continue si in cursul saptamânii urmatoare“, a precizat dr. Calangiu.


Directoarea spitalului a mai spus ca unitatea sanitara pe care o conduce a inceput demersurile pentru rezolvarea problemei create de lipsa insulinei pentru bolnavii de diabet internati in alte clinici decât cea de boli de nutritie. „Firma distribuitoare a promis ca va media discutia cu producatorul pentru ca acesta, desi a anuntat ca a marit pretul produsului, sa ne acorde un discont macar pentru o luna sau doua“, a mentionat dr. Calangiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS