13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFunctionarii tineri, scoliti la Bruxelles

Functionarii tineri, scoliti la Bruxelles

Functionarii tineri din cadrul Consiliului Judetean Gorj urmeaza un program de instruire in capitala Uniunii Europene, Bruxelles. Acest program este derulat de Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din România, care are o reprezentanta la Bruxelles. Pâna acum, stagiul de pregatire a fost urmat de catre un singur functionar din cadrul Consiliului Judetean Gorj. Catalin Glavan, director coordonator, s-a intors recent de la Bruxelles, unde a stat o luna si jumatate. Acesta a participat la numeroase seminarii si conferinte organizate de institutiile Uniunii Europene pe diverse teme. Catalin Glavan a acumulat o experienta bogata, care il va ajuta in activitatea pe care o desfasoara. „Am participat la numeroase seminare legate de finantari din fondurile Uniunii Europene. Am fost prezent la multe intâlniri cu reprezentanti ai altor regiuni din Europa. Am fost uimit, si nu numai eu, atunci când ni s-a prezentat tehnologia de colectare a deseurilor menajere in Suedia. Acolo nu exista masini de transportat gunoiul. Deseurile sunt tinute in vid si, cu ajutorul unor utilaje, sunt duse intr-un centru de reciclare. Scopul acestui program este de a ne pregati pentru integrarea in UE si pentru cheltuirea fondurilor europene“, a spus Catalin Glavan.


Functionarii se pregatesc sa adere la UE


Florin Achim, consilier in Departamentul de Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul Consiliului Judetean Gorj, se pregateste sa plece si el la Bruxelles, pentru a urma acelasi stagiu de instruire. Acesta se va afla la Bruxelles in perioada 15 ianuarie-31 martie, timp in care va deprinde modul de functionare a institutiilor Uniunii Europene, precum si situatia socio-economica a tarilor membre UE. Prima actiune la care va participa acesta este un seminar pe probleme de comunicare in Europa.


Costul acestui stagiu de pregatire se ridica la 2.000 de euro, cheltuielile fiind suportate din bugetul local. Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, a spus ca este esential ca fiecare functionar tânar din cadrul institutiei sa faca un astfel de stagiu de pregatire, precizând ca si alti functionari vor pleca sa se scoleasca la Bruxelles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS