8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetul Gorjului pe 2006, bazat pe fonduri europene

Bugetul Gorjului pe 2006, bazat pe fonduri europene

Anul 2006 este considerat de autoritatile locale ca fiind decisiv pentru atragerea de fonduri europene, astfel incât Consiliul Judetean Gorj a anuntat ca va sprijini primariile implicate in proiecte cu finantare externa.


Trei proiecte de „infrastructura mare“ au mari sanse sa intre la finantare in acest an, a declarat Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj. Primul se refera la zona Rânca, unde 4,8 milioane de euro vor fi investite pentru dezvoltarea infrastructurii, in baza unui proiect intocmit in parteneriat de CJ Gorj si consiliile locale din Novaci si Baia de Fier. Alt proiect de anvergura este cel cunoscut sub numele „Oltenia de sub munte“, care vizeaza obtinerea unor fonduri pentru modernizarea drumurilor. Al treilea mare proiect este cel privind modernizarea Parcului Industrial Bumbesti Jiu, care vizeaza atragerea a cinci milioane de euro.


Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, a spus ca in 2006 se va acorda o mai mare atentie atragerii de fonduri externe, fara de care nu vor putea fi derulate proiecte de anvergura.


„Preocuparea noastra de baza in acest an este atragerea de fonduri externe, iar banii pe care ii avem noi in buget sa ii folosim pentru cofinantarea proiectelor“, a spus presedintele Consiliului Judetean Gorj. Ion Calinoiu a facut un apel la toti primarii pentru a se implica mai mult in accesarea programelor cu finantare externa, mai ales ca in anii urmatori vor creste fondurile alocate României. „Vom sprijini cu fonduri acele primarii care au in derulare proiecte cu finantare externa, in sensul ca le vom ajuta sa asigure partea de cofinantare care le revine“, a spus Calinoiu.


Trei proiecte de infrastructura la Motru


Municipiul Motru a obtinut la acest inceput de an finantarea a trei proiecte de infrastructura, prin Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS), destinat zonelor afectate de saracie.


Proiectele se refera la lucrari de reabilitare a acoperisurilor blocurilor, prin transformarea celor „de tip terasa“ in acoperisuri cu sarpante. De cele trei proiecte vor beneficia peste 500 de motreni. Specificul programelor derulate prin FRDS este acela ca initiativa trebuie sa apartina comunitatilor locale, in speta asociatiilor de locatari, nu administratiei locale.


Misiunea FRDS este de a imbunatati conditiile de viata ale locuitorilor zonelor sarace si persoanelor apartinând grupurilor dezavantajate, de a dezvolta initiativele, capacitatea de organizare si intrajutorare la nivel local. Aria de cuprindere acopera intreg teritoriul tarii, cu peste 1.050 de proiecte finantate pâna in prezent pentru mica infrastructura, activitati generatoare de venit si servicii sociale comunitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS