3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaricatura - arma secreta impotriva politistilor corupti

Caricatura – arma secreta impotriva politistilor corupti

O expozitie cuprinzând 12 caricaturi care infatiseaza politisti ce se abat de la lege in diferite moduri a fost vernisata in holul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj.


Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj a gasit solutia pentru a limita infractiunile de coruptie din rândul subordonatilor. O expozitie de caricatura infatisând politisti in diferite ipostaze „la limita legii“ a fost vernisata in holul IJP Gorj. Desenele sunt realizate de cunoscutul politist caricaturist gorjean, agentul-sef principal Aurelian Suta – SAI, si au fost concepute ca un indreptar pentru toti angajatii IJP Gorj. Caricaturile nu vor ramâne numai in holul inspectoratului, ci vor circula prin toate birourile institutiei. De asemenea, expozitii vor fi organizate si la birourile si posturile de politie din judet, precum si la inspectoratele de politie din tara. „Expozitia este intitulata «Stop coruptiei interne!». Coruptia nu este un fenomen care se inregistreaza exclusiv in rândul angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor, ci se regaseste si in alte sectoare. Ca artist am luat atitudine fata de asemenea acte, care tin România in loc. Mi-am propus ca in aceste 12 lucrari sa ating blând politistul, nu sa ranesc. Sa realizez o situatie in care fiecare s-ar putea regasi“, a declarat caricaturistul Aurelian Suta – SAI. Acesta a realizat si o galerie a fostilor ministri de interne, care este gazduita de ministerul de resort.


Calinoiu le-a vorbit celor care il ancheteaza


Prezent la vernisaj, prefectul de Gorj, Stefan-Marian Popescu-Bejat, a afirmat ca fenomenul coruptiei este prezent si in cadrul institutiei pe care o conduce. „Eu ma declar un sustinator al unor astfel de initiative. Sunt bune si in prefectura, si in consiliul judetean. Functionarul trebuie sa fie unul model, si nu unul corupt, sa fie in slujba cetateanului nu din obligatie, ci din convingere“, a spus prefectul.


Alt vorbitor a fost presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, cercetat de politie pentru abuz in serviciu si alte infractiuni, intr-un dosar in care este anchetat si Nicolae Mischie, fostul presedinte al CJ Gorj. Prim-procurorul Gheorghe Emil Mota s-a aratat invidios pe faptul ca politistii au inceput lupta impotriva coruptiei interne inaintea procurorilor: „Este o actiune preventiva de lupta impotriva coruptiei interne. Solicitam ajutorul caricaturistului Suta sa deschida o expozitie si cu exponatele noastre de la Parchet“, a precizat seful Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS