17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContestatia rastoarna situatia

Contestatia rastoarna situatia

Rezultatele concursului pentru ocuparea celor sapte posturi vacante de judecator la Curtea de Apel Craiova ridica mari semne de intrebare, dupa ce unii magistrati respinsi initial au fost declarati admisi, obtinând cresteri spectaculoase ale notelor in urma contestatiei.


Pentru cele sapte posturi de la Curtea de Apel Craiova s-au inscris la concurs 13 magistrati, atât de la Tribunalul Dolj, cât si de la instanta similara din Mehedinti. In urma notelor obtinute, dintre acestia numai patru au fost initial admisi. Trei – Elena Lungu, Gheorghe Ciurezu si Mariana Alina Cauc – sunt judecatori ai Tribunalului Dolj, iar cel de-al patrulea – Clara Daniela Baluta – vine de la Tribunalul Mehedinti. Cea mai mare medie (8,92) a fost obtinuta inca de la inceput de Elena Lungu. In urma contestatiei, magistratul craiovean a mai primit câteva zeci de sutimi si si-a pastrat locul in fruntea clasamentului, cu cea mai mare medie – 9,02. Pe de alta parte, la acelasi examen de promovare au existat si judecatori care n-au fost in stare sa obtina decât medii de trei si patru.


Respinsi au fost, admisi sunt… inca


In urma contestatiilor, unii dintre aspirantii la un post de judecator la Curtea de Apel Craiova s-au regasit pe lista celor admisi, desi initial picasera. Punctajul lor a crescut vazând cu ochii de la cinci si sase la peste opt. Astfel, celor patru li s-au adaugat trei magistrati pentru care recorectarea a fost o adevarata mana cereasca. Ei vor deveni judecatori de curte incepând, probabil, de la 1 ianuarie 2006, iar promovarea atrage dupa sine si o crestere a remuneratiei.


O crestere neasteptat de mare a mediei a inregistrat magistratul craiovean Florica Diaconescu de la Sectia civila a Tribunalului Dolj, care primise initial note de cinci si sase si o medie finala de 6,52. Notare care a trimis-o direct pe lista celor respinsi. Spre surprinderea tuturor, in urma contestatiei ea a obtinut o uimitoare medie de… 8,63, clasându-se a doua pe lista celor admisi. Si ceilalti doi magistrati care au facut rocada de la respinsi la admisi au obtinut mai mult de un punct. Lotus Manuela Buza a facut un salt de la o medie putin trecuta peste cinci la 7,48, in timp ce Daniela Vijloi a obtinut, prin contestarea mediei de 6,61, un comod 7,90, destul cât sa fie admisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS