20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondamnat pe nedrept, martor pentru criminal

Condamnat pe nedrept, martor pentru criminal

Recent eliberat din penitenciar, gorjeanul Gheorghe Tudor, condamnat pe nedrept pentru o crima pe care nu a comis-o, este pus in situatia de a-l apara pe adevaratul autor al omorului, târgujianul Petre Marin.


Dupa aproape doi ani de inchisoare, in care a scris memorii si plângeri, in incercarea de a-si demonstra nevinovatia, Gheorghe Tudor a fost citat din nou sa se prezinte in fata instantei. Nu pentru a merge la judecarea recursului la hotarârea prin care magistratii au decis eliberarea sa, ci pentru a-i sustine cauza lui Petre Marin, din pricina caruia si-a petrecut o buna parte din viata in spatele gratiilor. Gheorghe Tudor va fi nevoit sa se confrunte cu Petre Marin, adevaratul ucigas al unei batrâne din Târgu Jiu, si sa il sustina intr-o oarecare masura. Motivul pentru care a fost citat sa se prezinte la Curtea de Apel Craiova este recursul formulat de Petre Marin la decizia judecatorilor craioveni, care au hotarât ca acela care si-a marturisit crima sa primeasca o reducere de pedeapsa de doi ani. Marin nu a fost multumit si doreste ca Gheorghe Tudor sa se prezinte in fata instantei si sa pledeze in favoarea sa.


Calvarul continua


Gheorghe Tudor a petrecut doi ani dupa gratii, dupa ce a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, pentru savârsirea infractiunilor de omor si tâlharie. In urma plângerilor repetate si a demersurilor facute de familia lui Tudor, respectiv de Nicolita Jianu, mama celui condamnat pe nedrept, procesul a fost redeschis la Târgu Jiu. Rezultatul a fost nefavorabil, atât Gheorghe Tudor, cât si Petre Marin, judecat in acelasi dosar, primind fiecare 23 de ani de inchisoare.


Constient ca o intâmplare nefericita l-a transformat in alibiul perfect al lui Petre Marin, cei doi intâlnindu-se pe strada la putin timp dupa producerea crimei, Gheorghe Tudor a continuat sa spere. Procesul si-a urmat cursul firesc la Curtea de Apel Craiova. In baza mai multor expertize si a unui experiment judiciar, s-a ajuns la concluzia ca Petre Marin a ucis-o singur pe batrâna Maria Schinteie, neavând complici. Marin isi marturisise fapta, insa a fost necesara trecerea a doi ani, pentru ca unui tânar nevinovat sa i se faca dreptate. In aceasta saptamâna, Gheorghe Tudor se va reintâlni cu cel care i-a „furat“ doi ani din viata si, in mod paradoxal, va incerca sa il ajute sa primeasca o pedeapsa mai mica.


Termen pe 25 noiembrie


Urmatorul termen in procesul in care este analizata cererea de reducere a pedepsei formulata de Petre Marin a fost programat pentru 25 noiembrie. Nicolita Jianu, mama lui Gheorghe Tudor, a declarat ca va fi alaturi de fiul ei la procesul programat la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS