19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponezii vor sa deschida o fabrica de subansamble auto

Japonezii vor sa deschida o fabrica de subansamble auto

• Corporatia CALSONIC KANSEI face un studiu de piata in mai multe tari din estul Europei pentru a-si deschide filiale • In România, au fost deja studiate mai multe locatii


Reprezentantii corporatiei japoneze CALSONIC KANSEI au fost prezenti recent la Craiova, pentru a studia posibilitatea deschiderii unei fabrici de subansamble auto, in care ar urma sa investeasca aproximativ 100 de milioane de euro, dupa cum sustin autoritatile locale.


Corporatia are filiale in mai multe tari vest-europene si doreste sa se extinda si in tarile din estul continentului, studiul de piata incluzind, printre altele, si Polonia.


In România, au fost deja verificate locatii din apropiere de Bucuresti si Ploiesti. Pentru ca nu dispune de terenuri intinse la marginea orasului, legate la utilitati, primaria spune ca nu poate fi decit un intermediar pe piata imobiliara intre proprietarii de terenuri si potentialii investitori.


Suprafata pe care o doreau japonezii era de cel putin 30 de hectare de teren.


Singurul reprezentant al primariei prezent la discutii a fost viceprimarul Sorin Iordache, care a declarat: „Am gasit doua persoane, dar cereau cam mult pe teren. Aveau 30 de hectare, iar pretul era de 35 de euro pe metrul patrat. Probabil ca vor mai avea o discutie cu proprietarii“. La pretul cerut de acestia, compania japoneza ar fi trebuit sa plateasca aproape zece milioane de euro numai pe teren.


De asemenea, la discutii a participat si Marilena Bogheanu, directoarea Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud-Vest Oltenia. „In urma cu doua zile, ne-a contactat presedintele Camerei de Comert si Industrie Olt, Ilie Alexandru, si ne-a comunicat ca urmeaza sa vina in judet o delegatie japoneza care cauta teren pentru a construi o fabrica de subansamble auto. Am gasit doua persoane, in zona uzinei DAEWOO, dar cind au auzit de preturi, japonezii s-au cam speriat. Ar trebui ca primaria sa-si infiinteze o societate comerciala de investitii imobiliare, cu un program multianual de achizitii de terenuri. Astfel, cind vine un investitor important, ii poate pune la dispozitie terenul necesar. Am inteles ca la aceasta fabrica se puteau crea 1.000 de locuri de munca“, a declarat Marilena Bogheanu.


Un exemplu este cel al Primariei Slatina, care in urma cu doua luni a infiintat SC CONSLOC IMOBILIARE SRL, societate care se va ocupa cu achizitiile de terenuri pentru investitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS