16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din comuna gorjeana Arcani, cercetat de PNA pentru o lucrare SAPARD

Primarul din comuna gorjeana Arcani, cercetat de PNA pentru o lucrare SAPARD

Primarul PSD din comuna gorjeana Arcani va fi cercetat de PNA pentru cheltuirea nejustificata a fondurilor alocate prin programul SAPARD pentru realizarea unei lucrari de alimentare cu apa. Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj a inaintat la PNA, Biroul Teritorial Gorj, dosarul in care sint cercetati Daniel Drumen, primarul comunei Arcani, si Daniela Rasoveanu, contabil-sef la Primaria Arcani. Potrivit politiei, cei doi au acceptat la plata lucrari executate in mod necorespunzator, in valoare de peste 40 de miliarde de lei, si au folosit totodata o parte din aceste fonduri in alte scopuri. Primarul pesedist si contabila-sefa sint cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, precum si alte infractiuni asimilate celor de coruptie.


Primarul Drumen spune ca ancheta are o tenta politica


Daniel Drumen a spus ca actiunea politiei are o tenta politica: „Nici nu stiu pe ce lume traiesc (politistii – n.r.), pentru ca investitia totala se ridica la 28 de miliarde lei. Nu puteam sa platesc nici un fel de lucrare, deoarece, pe fiecare transa de plata, doi specialisti de la Agentia SAPARD din Bucuresti au facut verificari si si-au dat avizul. Tot ce spune politia este eronat si anapoda. Sint pusi sa improaste cu noroi. Am dat cu subsemnatul patru, cinci luni la ei. Stam pe culoarele politiei si nu putem sa ne desfasuram activitatea. Cum se face ca numai cu primarii PSD se intimpla asa ceva?“.


In vizorul PNA se mai afla si alte lucrari finantate pe programul SAPARD in judetul Gorj, in special cele executate de firma EDVAUR, apartinind omului de afaceri Pavel Nicovala. Societatea acestuia s-a ocupat de executarea celor mai multe lucrari pe programul SAPARD. In consortiu cu societatea HIRAL EXIM, firma EDVAUR a realizat cinci lucrari din fonduri europene, in valoarea de aproximativ 120 de miliarde de lei. Una dintre lucrarile executate de cele doua firme este cea din comuna Schela, unde proiectul de alimentare cu apa a fost finalizat, insa, conform analizelor facute de SANEPID, apa nu este potabila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS