11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocatarii din cartierul Valea Rosie sint revoltati ca nu li se rezolva problemele

Locatarii din cartierul Valea Rosie sint revoltati ca nu li se rezolva problemele

In cartierul Valea Rosie, din Craiova, nu exista probleme la canalizare sau strazi neasfaltate. Cu toate acestea, locatarii din zona intimpina o serie de dificultati. Fie un boschetar s-a aciuat la ei in bloc, fie locurile de joaca au fost distruse de vagabonzi, fie un vecin da muzica la maximum.


In acest peisaj, pensionarii sint cei care iau zilnic pulsul cartierului. Oamenii sint extrem de revoltati din cauza preturilor pietei din zona, care zilnic se modifica, iar producatorii agricoli au fost inlocuiti cu precupeti.


Gospodinele sustin ca la sfirsitul saptaminii preturile devin prea mari pentru buzunarele lor, in aceasta iarna camarile raminind aproape goale.


Locatari terorizati de un orfan care doarme in blocuri


Unele blocuri din cartierul Valea Rosie au devenit de citiva ani adapostul unui orfan, acest lucru nemultumindu-i pe locatari. Oamenii au alertat organele abilitate sa ia o decizie, insa de fiecare data copilul se intorcea „acasa“. Danut, cum ii zic oamenii, provoaca in fiecare zi tot felul de probleme, de la maltratarea ciinilor, la distrugerea masinilor. In aceasta situatie, locatarii au infiat mai multi ciini, pe care ii ingrijesc cu sfintenie, pentru a-i apara.


Craiovenii care locuiesc in cartierul Valea Rosie, zona blocurilor P si O, sint terorizati de citiva ani de un orfan. Danut doarme pe unde apuca. Nemultumirea locatarilor a pornit de la improvizatiile pe care baiatul si le face pentru a dormi. In special in zilele racoroase, acesta isi alege la intimplare un bloc in care sa „locuiasca“. Neavind decit hainele de pe el, pentru a-si incropi un culcus, aduna presurile de la usile apartamentelor si doarme pe ele. „Bineinteles ca nu mai putem sa le punem la usa si trebuie tot timpul sa cumparam altele. E saracul de el si bolnav si din cauza asta face pe el si impute si blocul cu un miros ingrozitor. Pe linga asta, ne speriem noaptea cind iesim sau intram in casa, ca il vedem ghemuit la una dintre usi“, a povestit Emilia Stavu, pensionara.


Pentru a scapa de baiat, locatarii s-au adresat de mai multe ori reprezentantilor Asociatiei nr. 2 Spaniei, dar si Sectiei de politie. Constantin Nanu, presedintele Asociatiei, ne-a confirmat plingerile locatarilor, sustinind ca si ei, la rindul lor, au facut mai multe demersuri pentru a scapa de baiat: „Ne face numai necazuri! O data tin minte ca a prins niste ciini, i-a udat cu benzina si le-a dat foc. Daca nu interveneam, saracii de ei mureau. Cu alta ocazie a dat foc la ghena din fata blocului si daca nu ieseam si eu si femeia de serviciu sa stingem focul, nu stiu ce s-ar fi intimplat. Am inteles ca l-au dus de mai multe ori la casa copilului, dar de fiecare data a fugit si s-a intors in zona noastra. Daca nu ar fi el, noi nu am avea probleme prea mari, pentru ca e o zona linistita“.


Sperind ca il pot ajuta in vreun fel, locatarii au decis sa afle de unde vine. „L-am mai tras eu de limba si mi-a spus ca s-a nascut la Corabia, intr-o familie de romi. Cica ma-sa era casatorita de citiva ani cu unu’, care a intrat la inchisoare vreo doi ani. Cind a iesit a gasit-o pe nevasta-sa gravida cu Danut. Suparat foc, omu’ a zis ca daca vrea sa mai stea cu el sa dea baiatul la casa copilului. Si asa a facut! De mic, saracu, umbla pe unde poate. E si bolnav cu capul, iar vagabonzii il pun sa ne distruga masinile, ca stiu ca lui nu ii poate face nimeni nimic“, a povestit Lenuta Damian, una dintre locatare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS