15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn podul peste Olt s-a format o gaura de un metru si jumatate

In podul peste Olt s-a format o gaura de un metru si jumatate

Efectele devierii circulatiei de pe Dealul Negru pe ruta ocolitoare care traverseaza orasul Slatina se vad mai repede decit ne-am fi asteptat. Zeci de tiruri, care in mod normal ar fi parcurs drumul Pitesti-Rimnicu Vilcea pe vechea ruta, au fost redirectionate pe E574. Traficul infernal din ultimele saptamini a inceput sa produca pagube incalculabile. Ieri dupa-amiaza, podul peste riul Olt a cedat intr-un punct situat la iesirea inspre Slatioara, o masina de mare tonaj rupind o bucata de asfalt groasa de aproximativ zece centimetri, pe o lungime de un metru. Citiva soferi au alertat politia, la fata locului deplasindu-se mai multe echipaje, coordonate de seful Politiei Rutiere Olt, comisarul-sef Ovidiu Cepareanu. Pentru citeva zeci de minte, traficul a fost blocat pe ambele sensuri, de o parte si de alta a podului formindu-se coloane de peste un kilometru.


Pentru deblocarea traficului s-a hotarit ca acesta sa se desfasoare pe un singur fir. Echipa de la Drumurile Nationale, sosita in scurt timp, a decopertat o suprafata de un metru si jumatate de asfalt pina la armatura de fier beton a podului, muncitorii fiind pregatiti pentru remedierea situatiei. Comandantul Politiei Rutiere Olt a spus ca problema a aparut din cauza suprasolicitarii la care a fost supus drumul in ultima perioada. „Existau probleme, in sensul ca s-a macinat asfaltul de pe carosabil in timp si acum, probabil la trecerea unei masini de mare tonaj, bucata de asfalt s-a rupt. Incercam fluidizarea circulatiei, mai ales ca, pina la remedierea situatiei, aceasta se face pe un singur fir“, a afirmat Ovidiu Cepareanu.


Prefectul judetului, Octavian Popescu, a fost anuntat imediat de producerea incidentului. Acesta a declarat ca i se pare absolut inexplicabila dislocarea acelei portiuni de asfalt, in conditiile in care lucrarea a fost bine facuta. „Asta e. Deocamdata, tot ce putem face este ca traficul sa se desfasoare pe un singur sens, pina cind se va reface carosabilul. Echipele de interventie de la Drumurile Nationale sint la fata locului si speram ca in citeva ore traficul sa revina la normal“, a spus Octavian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS