10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateServicii medicale ca in Evul Mediu

Servicii medicale ca in Evul Mediu

• De trei saptamini, zece medici de familie lucreaza fara energie electrica, pentru ca toate cabinetele au fost debransate • Unii medici nu sint de acord sa plateasca sumele cerute pentru montarea de contoare individuale • Tavanul a inceput sa cada din cauza apei care se infiltreaza prin acoperis, pacientii fiind in pericol


Zece medici de familie si pediatri din municipiul Tirgu Jiu isi desfasoara activitatea ca in Evul Mediu, fara energie electrica si in conditii insalubre. Cladirea in care functioneaza cabinetele medicale, fostul dispensar al COMASAT de pe strada 11 Iunie, a fost debransata de la energie electrica in urma cu trei saptamini. Medicii sint nevoiti sa vina de acasa cu vaccinurile, pe care le tin in termos cu gheata sau in lazile frigorifice. „Sintem in plina campanie de vaccinare si trebuie sa venim cu vaccinurile in termos sau in lada frigorifica. Nu avem sterilizare, pentru ca aparatele nu pot sa functioneze fara curent. Nici frigiderul pentru pastrarea probelor biologice nu poate sa functioneze, iar de la ora 18.00 nu se mai poate lucra, pentru ca este intuneric. Nu avem apa calda si nici caldura. Cum poate sa fie dezbracat un copil de citeva luni pentru a-l consulta sau pentru a-i face vaccin cind aici este frig?“, a spus Monica Radu, medic de familie.


Medicii au cerut sa li se monteze contoare individuale


Cladirea a fost debransata de la energie electrica, pentru ca medicii au cerut sa li se monteze contoare individuale, nemultumiti de valoarea facturilor. Unii medici au fost de acord sa plateasca suma ceruta pentru conectarea in mod individual la reteaua electrica, altii nu. „Cladirea a apartinut spitalului si acolo plateam toate utilitatile. In toamna anului trecut, fostul dispensar a fost preluat de Primaria Tirgu Jiu, iar valoarea facturilor la energie a inceput sa ne vina diferentiat, de la un cabinet la altul. Cei de la primarie au calculat consumul in functie de suprafata, ca la caldura, ceea ce nu este normal. Am facut cereri pentru montarea de contoare individuale, dar ELECTRICA ne obliga sa sa ne deschidem «partida» si sa avem instalatii electrice noi, desi exista instalatiile vechi. Nu ne intreaba cit costa lucrarea. Vor sa ne puna in fata faptului implinit“, a mai precizat medicul Monica Radu.


Alti medici de familie spun ca sint gata sa plateasca suma ceruta pentru a beneficia de energie electrica. Acestia spun ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza neintelegerilor dintre medici.


Atentie, cad bucati din tavan!


Tavanul de la etajul superior al cladirii sta sa cada. Cel mai afectat este holul, unde tencuiala se macina, iar vopseaua se cojeste. Mai mult decit atit, bucati din tavan se desprind si cad, pacientilor care asteapta sa fie consultati riscind sa le cada in cap o bucata de tencuiala. Unul dintre medici a trebuit chiar sa se mute din cabinet pentru ca tavanul putea sa se prabuseasca in orice moment. Medicii spun ca aceasta situatie a aparut pentru ca lucrarile de reparatie a acoperisului nu au fost facute in mod corespunzator.


Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, a spus ca medicii au facut cereri pentru a-si cumpara spatiile si au obligatia sa isi monteze contoare individuale: „Toate spatiile sint concesionate, iar medicii au obligatia sa isi deschida «partida» la curent, dar unii dintre ei refuza. Toti medicii care au cabinete in cladirea respectiva au facut cereri pentru a-si cumpara spatiile. Evaluarea va fi facuta la starea actuala a cladirii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS