9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea nefavorabila i-a impiedicat pe craioveni sa participe la Festivalul Vinului

Vremea nefavorabila i-a impiedicat pe craioveni sa participe la Festivalul Vinului

Festivalul Vinului, organizat la sfirsit de saptamina pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“, a avut parte anul acesta de un interes scazut atit din partea producatorilor de vinuri,cit si din partea craiovenilor. Desi la aceasta editie a festivalului isi anuntasera prezenta cinci case de vinuri si mai multi producatori de bere, vineri dupa-amiaza, cind s-a dat startul manifestarii, nu isi facusera aparitia la locul desfasurarii evenimentului decit un singur producator de vin si unul de bere.


Alungati de vremea nefavorabila, nici craiovenii nu s-au grabit sa onoreze cu prezenta manifestarea, cu toate ca pe scena festivalului s-au perindat cintareti de muzica populara binecunoscuti in Banie, precum Maria Ciobanu, Niculina Stoican sau Petrica Mitu Stoian.


„Cind a urcat Maria Ciobanu pe scena erau vreo 30 de spectatori. La un moment dat am avut impresia ca sint mai multi cintareti pe scena decit oameni in public. Mare pacat cu ploaia asta, ca altfel venea lumea!“, a declarat un pensionar aflat simbata seara printre cei care s-au incumetat sa infrunte vremea pentru a-i asculta pe artisti. Singurii care s-au aflat in numar mare la festival au fost, ca de obicei, comerciantii de mititei, cirnaciori si cozonac unguresc care, in lipsa clientilor, s-au delectat cu muzica interpretilor de prestigiu. Acestia s-au plins insa de faptul ca vinzarile din cele doua zile de festival nu vor reusi sa acopere nici macar drumul pe care l-au batut pina la Craiova. „Vremea asta ne-a dat peste cap toate socotelile! De obicei cistigam destul de bine, dar acum sintem multi, iar clienti sint foarte putini“, a spus un negustor venit de la Tirgu Mures.


„Cind o sa termine Giugea cu inundatiile o sa fac un festival special pentru el“


Nici autoritatile nu si-au manifestat intentia de a participa la evenimentul organizat in Parcul „Romanescu“. Recunoscut specialist in vinuri si degustator-expert, Nicolae Giugea, prefectul de Dolj, a declarat insa ca nu va veni la festival. La curent cu afirmatiile primarului Craiovei, Antonie Solomon, care spusese ca va veni la festival pentru a gusta vinurile produse la statiunea viticola al carei director a fost pina la numirea in functia de prefect, Nicolae Giugea a adaugat ca inundatiile produse in aceasta saptamina in judet il impiedica sa vina la manifestarea organizata de Primaria Craiova. „Am auzit ca Solomon vine la festival ca sa deguste vinurile de la Banu Maracine, dar eu nu am timp de asa ceva. Pai, cind casele se duc la vale, mie sa-mi arda de vin?! Pai, el are timp, domnule, ca le mai si are cu astea, dar eu nu ma tin de petreceri acum. Cind o sa treaca ploile, adica peste vreo trei luni, atunci sigur o sa ma duc si eu!“. La rindul sau, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca isi va face timp sa vina la festival si ca, special pentru prefect, va organiza o manifestare asemanatoare atunci cind acesta va fi mai putin ocupat cu inundatiile. „O sa vin sa degust vinurile lui Giugea, ca se tot lauda cu ele. Sint tare curios daca sint asa cum spune el. El e ocupat cu inundatiile? Ce sa spun! Si eu sint ocupat, dar imi fac timp. Cind o sa termine cu inundatiile, peste trei luni, cum spune el, o sa fac un festival special pentru el. Adevarul e ca merita orice omul asta care mi-a tinut centrul blocat timp de opt luni!“.


Cu autoritati sau fara ele, cert este ca anul acesta, in mare parte din cauza conditiilor meteo potrivnice, festivalul, aflat la cea de-a doua editie in Banie, nu a atras prea multi craioveni dornici sa guste vinul ghiurghiuliu, iar bruma de spectatori venita sa asiste la concertul de muzica populara nu a prea avut de unde alege cind a fost vorba de degustat vinuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS