21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstitutiile statului din Gorj, monitorizate de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului

Institutiile statului din Gorj, monitorizate de Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului

Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO) a inceput o monitorizare a tuturor institutiilor statului din judetul Gorj. Florentin Scaletchi, presedintele OADO, a declarat ca evaluarea se va face pina la sfirsitul acestui an si se va incheia prin intocmirea unei note de constatare: „Judetul Gorj este cel de-al 36-lea din tara in care derulam aceasta actiune. Reprezentantii institutiei noastre vor merge la jandarmerie, politie, penitenciar, pompieri, SRI si unitatile militare, prefectura, consiliul judetean, precum si la celelalte institutii ale statului din judet. Ne vom intilni cu toata suflarea acestor institutii. Notele de constatare pe care le vom incheia le vom trimite la Comisia de Aparare a Drepturilor Omului de la Strasbourg si Geneva, Comisia de Aparare a Drepturilor Omului din cadrul OSCE si din cadrul Consiliului European si Parlamentului European, iar in cazul armatei si jandarmeriei le vom trimite si la NATO“. Florentin Scaletchi a spus ca OADO isi va deschide o filiala si in judetul Gorj. Pina atunci, organizatia a amplasat in fata Prefecturii Gorj o urna in care toti cetatenii care se considera nedreptatiti pot sa depuna memorii si sesizari.


OADO a participat la mai multe procese in judetul Gorj


OADO are un rol foarte important in viata publica din judetul Gorj, avind un statut consultativ pe linga ONU. Florentin Scaletchi a spus ca este singura organizatie din România si din Europa de Est care a primit acest statut. Semnalele de alarma trase de OADO au avut si un rezultat. In urma monitorizarii efectuate in judetul Prahova, organizatia a cerut inchiderea arestului politiei, lucru care s-a si intimplat, si chiar inchiderea penitenciarului, detinutii fiind in prezent transferati la alte penitenciare din tara.


Florentin Scaletchi a spus ca din judetul Gorj au fost primite mai multe semnale privind incalcarea drepturilor omului, OADO fiind prezenta in mai multe rinduri in procesele care vizau astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS