12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Zilele Petrilene“

„Zilele Petrilene“

Orasul Petrila va fi, la sfirsitul acestei saptamini, gazda manifestarilor grupate sub genericul „Zilele Petrilene“, editia a III-a, suma alocata de edili fiind de 500 de milioane de lei. Sarbatoarea are loc astazi si miine. La Petrila sint asteptati interpreti de muzica usoara, populara, iubitori ai artei si ai traditiilor locale.


Prima zi este dedicata muzicii usoare, urmind sa cinte Directia 5, Delia, Pops, Mioritic, Geo Popa Band, interpreti locali si trupa de gimnastica aerobica de la CS Petrosani. Cuvintul de deschidere a manifestarilor ii apartine primarului Ilie Paducel, care va da si startul activitatilor culturale si artistice. I. D. Balan isi va lansa revista „Viata“, Petrica Birau, Robert Hummel si Calman Moldovan vor fi protagonistii vernisajului de arta de la Casa de Cultura „Ladislau Schmidt“, Tiberiu Kelemen, Dumitru Puscasu, Constantin Pirici si Ioan Pandos vor expune la Petrila obiecte de numismatica, iar ziua se va incheia cu un foc de artificii.


Miine este o zi dedicata muzicii si traditiilor populare locale, ocazie cu care la Petrila va avea loc vernisajul unei expozitii de fotografii reprezentative, documente adunate in timp de doctorul Dumitru Galatan. Tot atunci vor primi diplome si plachete o serie de personalitati ale orasului de pe Jiul de Est, seara fiind antrenata de formatiile si interpretii de muzica populara din localitate si din alte zone folclorice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS