9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNamolul care aduce moartea

Namolul care aduce moartea

Nepasarea unei firme de constructii poate face noi victime


Un grav accident rutier s-a produs in noaptea de 23 spre 24 august, pe strada Caracal din Craiova. Doi tineri si-au pierdut viata, alti trei fiind raniti grav, dupa ce Matizul in care se aflau s-a lovit violent de un stilp din beton. Politia sustine ca soferul a pierdut controlul directiei din cauza carosabilului acoperit cu mizga, care provenea de la un santier din vecinatate. In ciuda vietilor curmate de namolul care acoperea soseaua, angajatii firmei APOLODOR COMIMPEX SRL Bucuresti continua sa permita autocamioanelor sa-si lase namolul de pe roti pe Drumul National 6.


A trecut o luna de la tragicul accident rutier. Pe DN 6, la intrarea in Craiova dinspre Caracal, aceleasi baltoace, acelasi pietris imprastiat pe asfalt, aceleasi urme de namol pe carosabil puteau fi vazute de orice persoana care trecea prin fata santierului firmei APOLODOR COMIMPEX. Redactorii Gazetei de Sud au incercat ieri sa ia legatura cu inginerul Bogdan Schiopu, seful de santier, pentru a-i pune o intrebare care ii vine in minte oricarui sofer care trece prin zona: Citi oameni trebuie sa mai moara pina ce legea va fi respectata, iar camioanelor care ies de pe santier le vor fi spalate rotile, asa cum se intimpla oriunde in lume? Seful de santier n-a fost insa de gasit. Cel putin asa sustineau „cerberii“ de la COBRA SECURITY, care aveau grija sa nu se apropie picior de ziarist de santierul pazit de ei.


In fata santierului, angajatii firmei DOMARCONS incercau sa asfalteze noua banda a drumului care se construieste pe acea portiune. „Si pe noi ne incurca namolul, ca n-avem cum sa asfaltam peste el“, sa vaitau, la rindul lor, muncitorii de la DOMARCONS.


Politistii craioveni au incercat si ei, prin mijloace specifice, sa-i convinga pe reprezentantii firmei APOLODOR sa nu mai murdareasca soseaua. Nici oamenii legii n-au reusit mare lucru. „Am aplicat de doua ori sanctiuni contraventionale celor care efectueaza lucrari in acea zona, dar se pare ca tot nu s-au invatat minte. O prima sanctiune a primit firma DOMARCONS, pentru nesemnalizarea corespunzatoare a unei gramezi de pietris aflate pe carosabil, iar alta sanctiune a fost aplicata unei persoane din cadrul santierului, despre care am stabilit ca se face vinovata de faptul ca nu este folosita rampa de spalare a rotilor de la camioanele care ies din santier. O sa continuam cu aplicarea sanctiunilor – chiar daca ne vor reprosa ca avem plan de amenzi sau ca nu-i lasam in pace – pina vor intelege ca nu trebuie sa mai murdareasca partea carosabila, afectind siguranta circulatiei celorlalti participanti la trafic“, a declarat subcomisarul Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Asteptam cu interes sa aflam daca autoritatile competente vor gasi vreo cale de a-i constringe pe reprezentantii santierului mentionat sa pastreze soseaua curata. Pentru ca, de la cei vinovati, slabe sperante sa le pese, chiar daca alti soferi risca sa-si piarda viata din cauza namolului de pe carosabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII