10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de la Grupul Scolar ICM nr. 2 cer lui Poiana sa deschida atelierele

Elevii de la Grupul Scolar ICM nr. 2 cer lui Poiana sa deschida atelierele

• Numerosi elevi ai Grupului Scolar ICM nr. 2 Craiova au protestat ieri citeva ore in fata atelierelor SC POIANA SRL • Intorsi din vacanta, liceenii au gasit inchise din nou usile atelierului de practica • Fara practica nu pot primi atestatul la sfirsitul clasei a XII-a • Cladirea care adaposteste atelierele este disputata in instanta de Consiliul Local Craiova si Grupul Scolar ICM nr. 2, in calitate de intervenient, si SC POIANA SRL


Zeci de elevi ai Grupului Scolar ICM nr. 2, insotiti de o parte a maistrilor si de liderul de sindicat al grupului scolar, Cristina Dinu, au protestat ieri pentru a putea intra in spatiul care li se cuvine. Si de aceasta data au gasit portile zavorite, iar angajatii lui Virgil Poiana, patronul SC POIANA SRL Craiova, nu le-au permis accesul in unitate. „Oamenii nu au fost lasati sa-si ia nici lucrurile personale, cum ar fi halate, scule. Au aflat ca si ce aveau in ateliere a disparut“, a spus directorul ICM nr. 2, Radu Ion Andrei. Potrivit liderului de sindicat, „din cele sase ateliere si doua laboratoare pe profil electric, electromecanic si electrotehnic, in care exista aparatura specifica domeniului nostru, aparate de masura, aparate de sudura la care se adauga si materialul didactic, portofoliile elevilor si cataloagele au disparut fara urma“. In timp ce elevii asteptau in ploaie un raspuns din partea directorului Virgil Poiana, seful service-ului statea la caldurica, ascuns in spatele usilor bine inchise, nepasindu-i de cei de afara. Poiana a dat cu tifla si reprezentantilor mass-media locale, ignorindu-i.


Pe firul intimplarilor…


Cadrele didactice ale ICM nr.2 in frunte cu directorul liceului, Andrei Radu, l-au reclamat in urma cu trei luni pe patronul Poiana la politie, deoarece, atunci cind au mers sa-si efectueze practica au gasit usile sudate. Ei au apelat la organele abilitate sa-i ajute la desigilarea de urgenta a usilor, pina cind instantele de judecata se vor pronunta in litigiul dintre cele doua parti privind dreptul de proprietate asupra cladirii cu pricina, aflata pe str. Vlad Tepes nr. 2.


Oamenii au reusit totusi sa intre in spatiu in luna iunie cu ajutorul executorului judecatoresc. „Ne-au lasat sa ne terminam anul scolar si sa incheiem situatia didactica. Acum ne-am trezit din nou in imposibilitatea de a ne relua activitatea“, a declarat Florian Preda, maistru instructor. In vederea stabilirii proprietarului de drept, pe rolul Tribunalului Dolj exista un proces la Sectia comerciala, intre Consiliul Local Craiova si SC POIANA SRL. Grupul Scolar s-a alaturat si el municipalitatii avind in cauza calitatea de intervenient. Cu toate ca exista in curs de derulare acest proces, patronul service-ului nu i-a lasat pe elevi sa-si desfasoare practica scolara. „Cei aproximativ 700 de elevi de la ICM nr. 2 risca sa ramina fara atestatul de sfirsit de an. Numai in acest an, peste 150 de elevi de clasa a XII-a si de la Scoala de Arte si Meserii (SAM) trebuie sa intre in posesia atestatului“, a declarat lidera de sindicat.


Pentru a continua practica, Grupul Scolar a cerut in instanta prin ordonanta prezidentiala sa li se permita intrarea in spatiu. Prin decizia 2491/1 septembrie 2005, Curtea de Apel Craiova a hotarit ca scoala are dreptul sa foloseasca atelierele, atita timp cit procesul cu privire la stabilirea adevaratului proprietar se prelungeste. Grupul Scolar a primit certificatul nr. 2192/2005, prin care i se atesta posibilitatea de folosinta asupra spatiilor cu pricina. Virgil Poiana nu s-a lasat impresionat de hotaririle instantei de judecata si se considera unicul proprietar al bunurilor imobile.


Tergiversare


Conflictul dintre cele doua parti dateaza de citiva ani. Imobilul din str. Vlad Tepes nr. 2, care a apartinut fostei Intreprinderi „7 Noiembrie“, este folosit ca atelier de practica de Grupul Scolar ICM nr. 2 inca din 1974, cind a fost lasat in custodia acestei institutii de invatamint. Dupa 1990, SC MAT SA Craiova, mostenitoarea Intreprinderii „7 Noiembrie“, a instrainat succesiv catre diverse firme parti din cei peste 2.700 de metri patrati de terenuri si cladiri de la adresa mentionata. Ultimul pe lista a fost atelierul de practica al elevilor, pe care conducerea liceului spune ca Primaria Craiova il are in proprietate. Numai ca SC MAT SA a tranzactionat recent spatiul cu pricina catre SC POIANA SRL, contra doua miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU