8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP Dolj a trecut la imunizarea populatiei afectate de inundatii

DSP Dolj a trecut la imunizarea populatiei afectate de inundatii

O echipa formata din inspectori ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, din cadrul compartimentelor de igiena a mediului si epidemiologie, se va deplasa in localitatile afectate de inundatiile din ultimele zile pentru a evalua situatia si a stabili masurile corespunzatoare de prevenire a imbolnavirii populatiei.


„Din datele furnizate de Comandamentul pentru situatii de urgenta, pina la aceasta ora s-au inregistrat inundatii in Breasta, Predesti, satul Pietroaia – comuna Sopot, Gogosi si Brabova. Din cauza viiturii, drumul spre Brabova este inaccesibil. Podul dintre localitatile Sirsca si Balot a fost avariat si este posibil ca soseaua sa fie blocata. Inspectorii nostri se vor duce in toate aceste localitati si vor face o evaluare. Noi sintem pregatiti cu tot ce trebuie. La inundatiile anterioare s-a facut aprovizionarea cu substante dezinfectante si acum avem cantitati suficiente pentru scoli si fintini“, a precizat dr. Bebe Martin, director executiv adjunct la Sectia de medicina preventiva din cadrul DSP Dolj.


Doctorul Martin a mai spus ca pentru evitarea aparitiei imbolnavirilor se va trece la imunizarea populatiei din zonele afectate, in aceasta actiune nefiind vizate si persoanele care au fost deja vaccinate la inundatiile anterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS