20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu ajuns in strada dupa 25 de ani

Au ajuns in strada dupa 25 de ani

Doua familii din Drobeta Turnu Severin dorm de aproape sapte nopti sub cerul liber.


Familiile Seicaru si Mihalache au locuit intr-o casa nationalizata mai bine de 25 de ani, iar in urma cu o saptamina proprietarul si-a revendicat imobilul, aruncindu-i pe acestia in strada.


Proprietarul imobilului a cistigat casa printr-o hotarire judecatoreasca si i-a scos pe chiriasi in strada. Acum portile casei sint inchise cu lacat si lant, iar in casa nu s-a mutat nimeni.


Cele doua familii si-au asezat niste corturi improvizate chiar in fata fostei locuinte si asteapta o mina de ajutor din partea autoritatilor.


„Locuim de aproape sapte nopti pe strada, sub o folie de citiva metri patrati. Am doi copii mici care merg la scoala si la gradinita si sintem in pragul disperarii“, a spus Seicaru Constantin.


Copiii sint acoperiti cu paltoane imprumutate pentru a nu ajunge apa la ei. Micutii isi fac lectiile la lumina luminarilor si maninca hrana rece.


Daniel Seicaru este elev in clasa a III-a: „Sint elev in clasa a III-a si imi place sa merg la scoala si sa invat. Cind o sa fiu mare vreau o casa a mea si sa nu mai locuiesc pe strada. Vreau sa nu mai suferim de frig si sa dorm sub un ceolofan“.


„Locuiam din 1979 in casa asta. Acum stam sub cerul liber. Sora mea are cortul in dreapta si eu in stinga. Vine iarna, ce o sa facem?“, se intreba Emil Mihalache. De citeva zile, in Drobeta Turnu Severin ploua si este foarte frig, iar autoritatile lasa cele doua familii in voia sortii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII