21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Fintini si beciuri inundate la Cilnic


Zece beciuri si fintini au fost inundate in localitatea gorjeana Cilnic. Pentru a evacua apa, pompierii au deplasat la fata locului o autospeciala, insa dupa citeva ore de la interventie au renuntat, asteptind oprirea ploii. In judetul Gorj au fost afectate 147 de gospodarii, cele mai multe (80) in comunitatea de romi de la Buduhala, comuna Telesti. Prefectul de Gorj, Stefan Marian Popescu Bejat, a precizat ca o masina cu ajutoare, constind in alimente oferite de o fundatie, a fost trimisa ieri la Buduhala. Tot familiile de romi de la Buduhala au primit si apa, intrucit o mare parte dintre fintini sint colmatate. (E.M.)


Baietel de trei ani, accidentat mortal


Un copil de trei ani si-a pierdut viata, marti seara, in urma unui accident de circulatie petrecut in localitatea Polovragi. Mihai M., de 30 de ani, sofer la SC TPSUT Berbesti SA Vilcea, conducea o autoutilitara, care a lovit in plin micutul. Acesta era nesupravegheat si se angajase in traversarea drumului in fuga. In urma etilotestului s-a constatat ca soferul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. (E.M.)


Un caz de TBC la Colegiul National „Spiru Haret“ din Tirgu Jiu


Conducerea Colegiului National „Spiru Haret“ din Tirgu Jiu a raportat Directiei de Sanatate Publica Gorj existenta unui caz de TBC in rindul elevilor. Este vorba despre un elev in clasa a XII-a, care beneficiaza in prezent de tratament medical de specialitate. Pentru a preveni aparitia unor noi cazuri in cadrul colegiului, au fost vaccinati toti colegii de clasa ai elevului, precum si cei care au intrat in contact cu acesta. Alt caz de TBC a fost semnalat anul acesta la unul dintre elevii de clasa a XII-a care a participat la examenul de bacalaureat. Tinarul este suspect si de meningita si se afla internat intr-un spital din Bucuresti. (E.M.)


Se da startul examenului psihologic pentru profesori


Examenul psihologic al profesorilor din invatamintul preuniversitar doljean, aminat de ceva vreme din lipsa metodologiei de aplicare si a testului psihopedagogic, bate acum la usa dascalilor. Potrivit reprezentantilor Comisiei de evaluare psihologica din Dolj, aproximativ 10.800 de profesori vor trece prin sita evaluarilor in perioada 26 septembrie-15 octombrie. Un lucru insa ii nemultumeste pe membrii Comisiei de evaluare. Si anume faptul ca, la nivelul judetului, evaluarea psihologica a celor peste 10.000 de cadre didactice va fi facuta de doar sase examinatori. „Este clar ca rezultatul final al examenului va fi intirziat pentru ca sint prea multi profesori si prea putini examinatori“, a spus Marinela Dumitrescu, reprezentanta a Comisiei de evaluare. (E.L.)


Bijuterii ascunse intr-o teava


Politistii gorjeni au descoperit peste 600 de grame de bijuterii din aur si argint ascunse intr-o teava. Tinarul mehedintean care a sustras bijuteriile impreuna cu alte bunuri dintr-un apartament din Tirgu Jiu, unde statuse cu chirie, a fost prins de politisti. Pentru a recupera bunurile furate, anchetatorii s-au deplasat in comuna Dirvari, judetul Mehedinti, unde isi are domiciliul autorul faptei, si au gasit bijuteriile intr-o teava de sustinere a unui acoperis. Tinarul este cercetat in stare de libertate. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS