16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGurile de canal, capcane pentru soferii craioveni

Gurile de canal, capcane pentru soferii craioveni

Pe linga obisnuitele gropi din carosabil, conducatorii auto trebuie sa fie foarte atenti si la gurile de canal ramase fara capace. Dupa ce in urma cu zece zile o masina de mare tonaj s-a scufundat in asfaltul de pe strada Nanterre, ieri, un autoturism Dacia a ramas suspendat dupa ce a intrat cu o roata intr-o gura de canal.


Un craiovean a avut nesansa sa ajunga cu masina pe una dintre multele strazi din Craiova, unde gurile de canal nu mai au capace. Mihai Ghizdavu se afla ieri, in jurul orei 13.00, pe strada Spaniei. „Aveam putina treaba la Facultatea de Mecanica si, ca sa nu las masina in strada si sa incurc circulatia, m-am gindit sa o parchez in afara partii carosabile. Am urcat-o putin pe trotuar, iar roata din dreapta fata s-a scufundat pur si simplu intr-o gura de canal care nu mai avea capac. In momentul in care eu voiam sa parchez ploua torential, asa ca nu am vazut groapa, pentru ca aici era balta. Am incercat sa dau cu spatele, dar nu am reusit sa o misc pentru ca masina ramasese suspendata, iar roata se invirtea in gol. Nici nu stiam ce sa fac. Am sunat la politie, unde am vorbit cu ofiterul de serviciu care mi-a facut legatura cu un domn de la Politia Rutiera. Acesta mi-a spus ca m-ar ajuta, dar nu are cum si m-a sfatuit sa sun la primarie. Tot acest domn mi-a spus ca probabil nici cei de la primarie nu vor putea sa rezolve situatia, pentru ca procedura este destul de complicata. Mai intii trebuie sa se formeze o comisie care sa vina sa constate si sa analizeze situatia si apoi sa stabileasca masurile care trebuie luate. Am sunat totusi la primarie. Aici mi-a raspuns o doamna care, desi am insistat, nu a dorit sa-mi spuna cum se numeste si mi-a zis ca primaria nu are ce sa-mi faca si ca ar trebui sa-i sun pe cei de la canal sau pe cei de la drumuri. Nici nu mai stiu ce sa fac, stau de o ora si ma uit la ea“, a spus craioveanul ghinionist. In jurul orei 14.00, barbatul a sunat un prieten si impreuna cu alti doi cetateni care treceau pe strada au ridicat masina cu bratele si au mutat-o. „Sper sa nu am probleme cu planetara sau cu vreo alta piesa. Asta mi-ar mai lipsi acum. Nu se poate asa ceva, pleci cu masina buna si ajungi cu ea pe butuci din cauza drumurilor si a gropilor“, a mai spus barbatul.


Ce spune primaria


„Este o adevarata problema cu aceste capace. Gurile de canal apartin Regiei Autonome de Apa Craiova, fie Regiei de Termoficare Craiova, ori sint ale celor de la telefoane. Fiecare institutie trebuie sa se ocupe de inlocuirea si completarea capacelor, dar este greu sa ai o evidenta clara a zonelor unde acestea lipsesc, pentru ca sint furate foarte des. Acum s-a dispus sudarea lor, actiunea continua si va dura ceva vreme pina se va incheia. Speram ca aceasta masura sa ne scape de probleme“, a afirmat Carmen Licu, purtatoarea de cuvint a Primariei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS