Acasă Actualitate Case distruse si mii de animale moarte in urma inundatiilor

Case distruse si mii de animale moarte in urma inundatiilor

-

54 de case au fost distruse complet, in timp ce 352 au fost avariate, conform unui bilant provizoriu al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Oltenia Dolj. Pentru a limita urmarile inundatiilor, au fost construite 1,18 km de diguri, care nu au avut insa efectul scontat. In ciuda tuturor masurilor de preventie, au fost afectate 64,85 km de drumuri comunale, 0,3 km drumuri judetene si 0,7 km de strazi.


„Pompierii au actionat pe 20 septembrie in sase localitati, evacuind apa care a afectat trei case, trei fintini, o scoala si 23 de beciuri. Pagubele produse in aceste asezari au aparut ca urmare a cresterii debitelor piraielor Terpezita, Raznic, Pleana, Meretel, Urdinita si Plesoi. Acestea au iesit din matca, iar apele pluviale s-au scurs de pe versanti afectind gospodariile din zona. De furia apelor nu au scapat nici animalele din gospodarii, peste 2.500 fiind gasite moarte“, a precizat Liviu Raducan, inspector-sef in cadrul ISU Oltenia Dolj. Deoarece meteorologii anunta in continuare plai, inspectoratul a impartit trei motopompe in judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...