13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal intre vecini pentru 30 de centimetri de pamint

Scandal intre vecini pentru 30 de centimetri de pamint

In timp ce locuitorii de pe strada Fermierului se lupta la fiecare ploaie cu apa care le inunda curtile, doi craioveni se cearta pe un petic de pamint. Terenul in cauza este o fisie lata de 30 cm, care este revendicata de ambii vecini. Unul dintre acestia sustine ca din cauza vilei ridicata de „prietenul“ sau, casa in care locuieste a fost inundata de mai multe ori. Singura solutie la care s-au gindit ambii craioveni este instanta de judecata.


Problemele intre cele doua familii Ciuca si Huidila au inceput in urma cu doi ani. Marul discordiei il reprezinta un petic de pamint de 30 cm, situat intre cele doua proprietati. Familia Ciuca locuieste de 20 de ani pe strada Fermierului. Deoarece la fiecare ploaie casa le era intoarsa pe dos din cauza inundatiilor, in urma cu citiva ani au decis sa o reconstruiasca. Nimic mai simplu. Oamenii au facut o fundatie, ridicind astfel constructia cu un metru deasupra strazii. In aceasta situatie, membrii familiei puteau dormi linistiti deoarece nu mai erau „terorizati“ de fiecare ploaie. Problemele au aparut in momentul in care vecinul lor, Ion Huidila, a pretins ca au intrat pe proprietatea lui cu 30 de cm. In loc sa isi faca griji de lipsa canalizarii, cei doi vecini au inceput sa se certe.


„Eu stau de mai mult timp aici si stiu ce pamint am. Marian Ciuca a intrat pe terenul meu! Eu am lasat libera o portiune ca sa pot trece pe linga casa. Dar el a ocupat terenul si acum pretinde ca e al lui. Mai rau e ca a tras citeva tevi ca sa scoata apa de la el din casa si curge peste mine. Eu nu inteleg cum a ridicat casa, pentru ca era sarac. Nu vreau altceva decit sa se faca dreptate. Daca e nevoie, o sa ajung cu el in instanta sa il dau in judecata, ca sa imi iau terenul care imi apartine de drept. Mie imi intra apa in casa tot timpul pentru ca si-a ridicat el ditamai vila. Am incercat si eu cum am putut si am pus citeva scinduri la poarta sa opreasca viitura sa nu intre in curte. Dar degeaba“, a replicat Huidila.


O parere contrara o are insa capul familiei Ciuca, Marian, care sustine la rindul sau ca vecinul este cel care ocupa abuziv terenul sau. Amenintat ca va fi actionat in judecata, acesta pretinde ca va sustine actiunea, in plus cerindu-i despagubiri lui Huidila.


„In loc sa imi vad de treaba, trebuie sa ii dau lui socoteala ce fac cu terenul meu? Eu am cumparat 220 mp pe care am construit casa. Nu mai puteam sa stau in vechea locuinta pentru ca ar fi cazut pe mine. Ce sint eu de vina ca am incercat sa imi fie mai bine? Daca vrea si el sa nu ii mai intre apa in casa, sa faca ceva, nu sa stea cu miinile in sin. Am muncit citiva ani la casa asta sa o ridic si acum intimpin probleme cu vecinul. Inainte eram prieteni. Plecam la tara si ii lasam pe ei sa aiba grija de casa. Asta pina cind am construit vila si el moare de necaz.


M-au si amendat cei de la primarie ca nu aveam autorizatie de construire si am platit. Am avut probleme pentru ca am cumparat terenul cu chitanta, apoi m-am judecat cu proprietarul. Nu am mai putut astepta pina cind s-a terminat procesul, pentru ca ar fi cazut casa pe mine si am inceput sa o ridic. Acum insa am toate documentele la zi, asa ca nu imi e frica de nimeni“, a precizat indignat Marin Ciuca.


Muraturi cu mucegai


Din cauza ploilor abundente din ultimele luni, apa s-a infiltrat in casa in care locuieste Ion Huidila, peretii fiind tot timpul uzi. Camera in care este amenajata bucataria este cea mai afectata, barbatul vazindu-se obligat sa isi construiasca un adevarat podet pentru a putea gati. Nici beciul in care familia si-a depozitat muraturile nu este intr-o situatie mai buna. Podeaua este plina de apa, iar borcanele sint impinzite de mucegai. Pentru a scoate mai usor apa din beci, barbatul a sapat o groapa in care a pus o galeata, iar cind aceasta se umple, o goleste.


„Nici nu mai pot minca muraturile. Din cite am inteles asa s-a intimplat la toti cei care sint afectati de inundatii. Nici nu ma asteptam sa fie altfel cind apa balteste zilnic in casa mea.


Am muncit si noi sa avem de toate pentru iarna, iar acum toate muraturile au ajuns in halul asta. Bani aruncati pe fereastra! Legumele nu le-am luat din gradina pentru ca ale mele s-au dus. Ce a mai ramas sint citiva pomi cu mere pe care o sa ii folosesc sa fac dulceata, in rest Dumnezeu cu mila“, a povestit Huidila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS