17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitist doljean, concediat pentru ca a fost prins beat la volan

Politist doljean, concediat pentru ca a fost prins beat la volan

Agentul Dinu le-a dat cu tifla colegilor de breasla care l-au tras pe dreapta si au vrut sa-i stabileasca alcoolemia


Noua conducere a Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj se dovedeste intransigenta cu subalternii care calca strimb, luind, saptamina trecuta, o masura fara precedent. Un agent de ordine publica din cadrul Politiei orasului Filiasi a fost dat afara, dupa ce a fost descoperit de colegii sai din Gorj in timp ce conducea masina mort de beat.


Alcoolemie de unu la mie in aerul expirat


Agentul Constantin Dinu, din cadrul Politiei orasului Filiasi, aflat in prima zi de concediu de odihna, a plecat pe 15 iulie 2005 la volanul masinii personale catre Tirgu Jiu. La Rovinari, un echipaj de politie rutiera a observat ca respectivul autoturism era condus un pic cam grabit (76 km/h in localitate) si fara respectarea indicatoarelor si semnelor de circulatie (depasire in zona de actiune a indicatorului „Depasirea interzisa“). Politistii gorjeni au tras masina pe dreapta, i-au cerut soferului actele, apoi l-au rugat sa sufle in fiola etilotestului electronic. Cind au vazut ca aparatul indica o alcoolemie de unu la mie in aerul expirat, ceea ce ar corespunde unei alcoolemii reale de circa doi-2,2 la mie in singe (valoare la care putini mai sint in stare sa se mentina in pozitie verticala), politistii din Rovinari au ramas stupefiati. Cum era si firesc, l-au rugat pe conducatorul auto sa-i insoteasca la spital pentru a i se recolta singe in vederea stabilirii cu precizie a alcoolemiei. Dindu-si seama ca-i groasa si-l paste un dosar penal, soferul s-a gindit sa divulge faptul ca e politist la Filiasi, sperind ca asa ii va indupleca pe oamenii legii din Rovinari: „Potoliti-va! Ce, vreti sa ma dea astia afara?“ Apoi, ca si cind nu s-a intimplat nimic, i-a lasat „cu ochii-n soare“ pe cei doi politisti gorjeni si… a plecat, lasindu-si masina acolo.


Agentul Dinu, dat afara din politie


Politistii din Rovinari au raportat imediat evenimentul. Nu acelasi lucru l-a facut agentul Dinu, care s-a prezentat la politie, in vederea stabilirii alcoolemiei, abia seara, cind trecuse efectul alcoolului pe care il bause. S-a ales totusi cu dosar penal pentru refuzul de a i se recolta singe, iar de ceea ce i-a fost mai frica tot n-a scapat. Pentru ca evenimentul cu pricina a ajuns la urechile conducerii politiei doljene, care a adus cazul in atentia Consiliului de Disciplina al IJP Dolj. „Consiliul de Disciplina a propus incetarea raporturilor de serviciu cu agentul Dinu Constantin, iar eu am aprobat. Domnul Dinu a contestat decizia, iar acum asteptam ca Inspectoratul General al Politiei Române sa se pronunte“, a precizat comisarul Georgel Enescu, seful IJP Dolj.


Comisarul Enescu ii atentioneaza pe politistii din subordine ca este hotarit sa se debaraseze de orice subaltern care calca strimb si pateaza imaginea politiei doljene si asa destul de „sifonata“: „Sint hotarit sa iau cele mai drastice masuri impotriva tuturor politistilor doljeni care incalca legea ori normele de conduita si comportament, pentru ca nu avem nevoie printre noi de oameni care sa aduca prejudicii de imagine institutiei noastre si politiei in general“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS