25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi agenti si prim-grefiera Tribunalului Gorj, audiati intr-un proces de coruptie

Doi agenti si prim-grefiera Tribunalului Gorj, audiati intr-un proces de coruptie

Daniel Vaduva, fostul sef al Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Gorj, este judecat de Tribunalul Gorj pentru ca a primit mita de la doi români stabiliti in Australia. Acesta a motivat ca va da banii prim-grefierei Tribunalului Gorj, pentru a grabi judecarea unui proces, si unei colege de la Bucuresti. Vaduva a recunoscut apoi ca a pastrat banii pentru el. Cele doua persoane pentru care Vaduva a cerut banii au negat ieri in fata instantei ca ar fi pretins vreun leu. Un coleg al lui Vaduva a fost audiat ca martor.


Doi ofiteri de politie si prim-grefiera Tribunalului Gorj au fost audiati ieri ca martori de o instanta de judecata a Tribunalului Gorj, intr-un proces de coruptie. Daniel Vaduva, fostul sef al Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Gorj, a fost trimis in judecata de PNA pentru ca a primit mita de la doi cetateni români cu domiciliul in Australia care doreau transcrierea in registrele românesti de stare civila a unui certificat de nastere si a unuia de casatorie, emise de statul australian, in vederea eliberarii unui pasaport. Probleme au aparut in privinta certificatului de casatorie, deoarece Virgil Constantin Oproiu si-a schimbat numele in Australia, acesta fiind diferit de cel din certificatul de nastere si de cel dobindit dupa casatorie, o recunoastere oficiala in România fiind posibila numai printr-o hotarire judecatoreasca. Astfel, Daniel Vaduva a cerut si primit 250 de dolari de la Mariana si Virgil Oproiu sub pretextul de a-i oferi unei politiste de la Serviciul National de Evidenta Informatizata a Persoanei Bucuresti si inca 150 de euro pentru a-i oferi nasei sale, Elena Pasarin, care este prim-grefier la Tribunalul Gorj. Vaduva a pastrat insa banii pentru el. Familia Oproiu a cerut banii inapoi, iar fostul inspector principal a fost filmat in timp ce restituia o suma de bani.


Prim-grefiera tribunalului si subinspectorul de politie au negat ca i-ar fi cerut bani lui Vaduva


La termenul de ieri au fost audiati ca martori persoanele pentru care Daniel Vaduva a solicitat sumele de bani, si anume Elena Pasarin si Nicoleta Ene, subinspector la Serviciul Central de Stare Civila Bucuresti. Aceasta a spus in fata instantei ca a fost sunata de Daniel Vaduva pentru a se interesa de un dosar privind transcrierea unor acte. Politista a spus ca acest lucru facea parte din obligatiile de serviciu si nu a cerut nici un ban. „Imi este rusine ca am ajuns aici din cauza lui Vaduva“, a spus aceasta. Judecatorul Teofil Boncu a replicat: „Este regretabil si pentru noi ca trebuie sa fie audiata si prim-grefiera tribunalului nostru“. Elena Pasarin a declarat ca finul sau, Daniel Vaduva, a venit la ea pentru a se interesa de un anumit dosar: „Nu mi-a promis vreo suma de bani. A spus ca se intereseaza de aceasta cauza pentru un coleg de serviciu. Nu mi-a cerut sprijin sa intervin in acest dosar“.


Instanta a mai audiat ieri un politist, coleg cu Daniel Vaduva la SEIP Gorj, care s-a ocupat impreuna cu el de dosarul familiei Oproiu. Acesta a declarat ca dosarul a fost trimis la Bucuresti dupa ce au aparut niste probleme cu certificatul de casatorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS