0.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Actualitate Vremea rea impiedica refacerea infrastructurii distruse in vara

Vremea rea impiedica refacerea infrastructurii distruse in vara

-

Autoritatile doljene intentioneaza sa dispuna efectuarea lucrarilor de reparatii la infrastructura sub niste corturi imense, din cauza vremii nefavorabile. Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, a declarat ieri ca aceasta masura s-a dispus deja in cazul Societatii Comerciale de Lucrari, Drumuri si Poduri (SCLDP), care functioneaza sub tutela consiliului. Pentru inlaturarea pagubelor produse de inundatiile din aceasta vara, CJ Dolj a primit din partea guvernului 68 de miliarde de lei, pe care le-a impartit, prin incredintare directa, firmelor de constructii din judet, si nu numai. Pentru ca termenul de finalizare a lucrarilor este foarte scurt, 52 de zile, autoritatile doljene monitorizeaza permanent modul in care se desfasoara aceste lucrari de reparatii. Recent, pentru pagubele produse in luna august, judetul a primit de la guvern alte 43 de miliarde de lei, fonduri care vor intra in bugetul judetului in cursul saptaminii, dupa care vor fi distribuite pentru refaceri de drumuri judetene, comunale si indiguiri.


In caz ca nu vor respecta termenele de executie, firmele vor plati penalitati de intirziere. Administratia judetului a anuntat insa ca nu este interesata ca firmele sa plateasca penalitati guvernului, ci ca societatile contractante sa-si duca la bun sfirsit contractele cit mai repede cu putinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

Narcis Stoian este noul șef la DSP Gorj

Narcis Stoian a fost numit director interimar al Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a înlocuit-o în funcție pe Carmen Ivanov, destituită...