24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeschidere de stagiune la Teatrul Dramatic „I.D. Sirbu“

Deschidere de stagiune la Teatrul Dramatic „I.D. Sirbu“

Teatrul Dramatic „Ion D. Sirbu“ din Petrosani si-a deschis stagiunea 2005-2006 cu casa inchisa, dupa ce in ultimii ani locuitorii din Valea Jiului aproape ca au uitat de existenta institutiei. Readucerea spectatorilor in sala de teatru se datoreaza actritei Nicoleta Bolca, noul director al teatrului care, la numai sase luni de la preluarea functiei, a reusit sa umple din nou sala de spectacole. „Este un semn ca oamenii din Valea Jiului au nevoie de teatru, au nevoie de noi, si vreau sa le multumesc pentru acest lucru“, a declarat Nicoleta Bolca. In aceasta stagiune, pe scena teatrului din Petrosani se vor juca nu mai putin de sapte premiere. Comedia „Fata in fata“ de Francis Joffo a deschis noul an teatral, urmatoarele premiere programate fiind comediile „Nora“ de Henrik Ibsen, „Casatoria“ de Gogol, „Mincinoasa“ de Jean-Jacques Bricaire si Maurice Lafaygues, comedia muzicala pentru copii „Fata padurarului“ de Gligor Hasa, si drama „Cameristele“ de Jean Genet. Pe linga aceste premiere, pe scena teatrului din Petrosani se vor juca si piesele care au avut succes in stagiunea trecuta: „Hangita“ de Carlo Goldoni, „Domnisoara Julia“ de August Strindberg, piesa cu care actrita Nicoleta Bolca a obtinut premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Festivalul TopFest de la Tirgu Mures, sau „Serena si Victoria“.


Invitatie de suflet


O data cu deschiderea noii stagiuni, actorii din Petrosani, printr-o scrisoare deschisa, i-au invitat pe toti locuitorii sa le fie alaturi.


„Stimat public din Valea Jiului,


In data de 17 septembrie 2005, orele 18.00, se deschide noua stagiune teatrala 2005-2006. Noi, actorii, ne-am pregatit intens pentru acest eveniment. Sintem convinsi ca dumneavoastra, cei care iubiti teatrul, veti fi alaturi de noi, la acest moment, care in fiecare an, cel putin pentru noi – actorii – este la fel de emotiv si de important, la fel cum este si pentru dumneavoastra. «Teatrul – spuneau Stanislavski si Appia – este un lacas de cultura, in care trebuie sa intri sfios». Asa cum noi, slujitorii scenei, intram de fiecare data, si nu neaparat atunci cind trebuie sa jucam pe scena.


Stim foarte exact ca Teatrul Dramatic «I.D. Sirbu» a rezistat peste ani, pentru ca dumneavoastra v-ati aflat in sala. Pe aceasta cale vrem sa va aducem un sincer mesaj de multumire, pentru ca noi, artistii, ne incapatinam sa credem ca «Teatrul nu va muri niciodata!» Daca dumneavoastra ne-ati intreba: «Ce reprezinta Teatrul?», fiecare dintre noi, artistii, v-ar raspunde prin cuvintele lui E. Faure: «Teatrul reprezinta pentru noi tot ce ne-a dat Dumnezeu mai bun si multumim destinului de a ne fi ales printre slujitorii Thaliei». Veniti la teatru sa rideti! Alteori, sa traiti drama celor de pe scena! Veniti la teatru sa plingeti alaturi de noi. Dar stim sigur ca veniti la teatru si pentru a uita de grijile cotidiene. Sintem convinsi ca Teatrul va rezista atita timp cit dumneavoastra, publicul, va veti afla in sala de spectacol. Iar atunci cind veti pasi in foaierul Teatrului, spre sala, ne inclinam si va multumim pentru ca ne dati speranta sa visam ca acest teatru, din Petrosani, va rezista peste timp. Multumirile noastre pentru dumneavoastra n-ar fi indeajuns pentru a va rasplati! Dar, dati-ne voie sa va aplaudam! Acesta este felul nostru de a ne arata recunostinta! Va multumim si va asteptam cu mult drag la premiera de deschidere a noii stagiuni! Cu mult respect si consideratie, Actorii Teatrului Dramatic «I.D. Sirbu» Petrosani“.


Pentru aceasta stagiune, elevii si studentii vor avea reducere la pretul biletelor, iar abonamentele vor costa 1,5 milioane de lei si sint valabile pentru toate spectacolele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS