9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProprietarii au dat primaria in judecata pentru ca vrea sa le demoleze casele

Proprietarii au dat primaria in judecata pentru ca vrea sa le demoleze casele

Proprietarii imobilelor de pe strada A. I. Cuza, care urmeaza sa fie demolate pentru reamenajarea zonei, au dat Primaria Craiova in judecata, deoarece le ofera ca despagubire numai citeva sute de milioane, nici cit sa poata sa-si cumpere o garsoniera.


Unii dintre proprietarii imobilelor situate pe strada A. I. Cuza au dat in judecata primaria, pentru ca vrea sa-i arunce in strada. E cunoscut faptul ca municipalitatea a prevazut in planul de urbanism al orasului largirea strazii prin demolarea unor cladiri situate la intersectia strazii respective cu strada România Muncitoare, in zona Judecatoriei Craiova. Oamenii spun ca locuintele lor urmeaza sa fie demolate pentru „realizarea obiectivului deschidere, aliniere si largire a strazii A. I. Cuza“. Propunerea a fost inca de la inceput transanta, iar cei expropriati urmeaza sa primeasca pentru casele lor anumite sume de bani. Toate bune, numai ca sumele sint derizorii, citeva sute de milioane, spun locatarii, si nu le ajung nici macar sa cumpere o garsoniera. „Proprietarii au primit propunerea de a fi despagubiti cu bani, dar sumele sint foarte mici. Sint si cazuri hilare, unuia dintre clientii mei urmeaza sa i se demoleze 89% din cladire, ar mai ramine practic cu citiva pereti, pentru care, bineinteles, nu primeste despagubire. Ce poate sa faca in aceasta situatie?“, a intrebat nedumerita avocata Maria Utescu, aparatorul unora dintre proprietarii cladirilor de pe strada A. I. Cuza. Locatarii nemultumiti au depus cereri la Comisia pentru solutionarea intimpinarilor depuse de proprietarii afectati de realizarea acestui obiectiv, constituita la nivelul primariei. Nu au gasit nici o rezolvare, prin urmare au actionat primaria in judecata pentru a clarifica, in baza Legii nr. 33/1994, conditiile exproprierii.


Expropriati fara despagubire


Familia Cristea, constituita din sase persoane, si familia Miciu, cu trei membri, sint citiva dintre proprietarii care traiesc cu incertitudinea zilei de miine. Ei spun ca aceasta expropriere este una paguboasa: „Casele noastre urmeaza sa fie demolate ca sa se alinieze toate cladirile la strada, dar ce vor face cu judecatoria, ca si ea este situata mai in fata, o s-o lase in mijlocul drumului?“, a intrebat unul dintre cei care urmeaza sa fie expropriati. Locuitorii din aceasta zona sint de parere ca nu s-a facut nici macar proba utilitatii publice. „Oamenii au primit numai promisiuni pina in momentul de fata, dar nimic concret. S-a stiut de la inceput ca nu vor primi alte locuinte in schimb, dar macar sa li se acorde sumele necesare cumpararii unui apartament de locuit“, a adaugat avocat Maria Utescu.


Cazul craiovenilor care au actionat primaria in judecata se afla in acest moment pe rolul Curtii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS