15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJoma vrea banii de la Mititelu

Joma vrea banii de la Mititelu

Unicul distribuitor in România al echipamentului sportiv Joma nu se lasa dus de nas de finantatorii clubului Universitatea Craiova. El nu accepta sa piarda banii pentru echipamentul livrat in perioada 1999 – 2001. Pentru cele peste sase miliarde de lei, acesta a cerut instantei Tribunalului Dolj declansarea procedurii de reorganizare a FC Universitatea Craiova. Reprezentantul firmei sustine ca exista o continuitate, ca persoana juridica, a clubului si ca, indiferent de patron, reprezentantii clubului sint buni de plata, chiar daca afirma ei ca initial contractul s-a incheiat cu o societate care, in prezent, nu mai exista.


Reprezentantul Joma in România vrea cu orice pret sa aduca Universitatea Craiova in faliment, daca Mititelu nu-i plateste banii pe echipamentul livrat in perioada 1999 – 2001. Teodor Luca, manager general, sustine ca, pentru cele sase miliarde de lei pe care asociatia sportiva craioveana i le datoreaza, a cerut pe cale judecatoreasca declansarea procedurii de reorganizare. Mai mult, managerul general a spus ca a depus o sesizare la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Mures impotriva lui Dinel Staicu, pentru inselaciune in conventii si impiedicarea punerii in executare a unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile. „Sesizarea a fost inaintata catre Politia din Tirgu Mures, fiind deja demarata cercetarea penala“, a afirmat Teodor Luca. El nu intelege cum Adrian Mititelu voia cu citiva ani in urma sa cumpere creanta de la SC Euro Expo, firma care a livrat echipamentul sportiv, pentru ca ulterior sa o transforme in actiuni la club, iar acum refuza sa plateasca tocmai aceste datorii.


La Craiova nu i-a mers


Teodor Luca spune ca a livrat de-a lungul timpului echipament sportiv catre opt echipe din divizia A si cu nici una nu a avut probleme, cum s-a intimplat la Craiova: „Cu Dinamo am colaborat cel mai bine. In perioada in care le-am livrat echipament au avut chiar succese sportive. Cu nici un alt club nu am avut problemele pe care le am cu cei de la FC Craiova“. Unicul distribuitor in România al echipamentului sportiv spune ca afacerile sale cu finantatorii Universitatii Craiova au demarat in anul 1999, mai precis pe 10 octombrie, cind a incheiat un contract prin care se obliga ca, pe o perioada de trei ani, sa livreze catre FC Universitatea Craiova echipament. In anul 1999, in valoare de 30.000 de dolari, anul urmator, de 40.000 de dolari, iar in cel de-al treilea de 50.000 de dolari. Semnatari ai contractului din partea clubului craiovean au fost la acea data George Ilinca si Jean Nitulescu. „Am inceput sa-i livrez marfa si beneficiarul a facut platile. Dupa o vreme insa, acestea au fost sistate, ajungindu-se in cele din urma la o restanta de peste 28.000 de dolari. In vara anului 2000 am oprit livrarile si am incercat pe cale amiabila sa rezolvam situatia, dar fara sorti de izbinda. Cind Universitatea a fost preluata de Netoiu am incercat sa tratez cu el. A fost de acord cu conditia sa faca firmei reclama pe stadion, dar sa-i sterg sau cel putin sa-i scad din datorie, insa de platit nu a platit nimic“, a afirmat distribuitorul


Hotarire judecatoreasca fara sorti de izbinda


In 2001, distribuitorul Joma a ajuns in instanta cu clubul craiovean, pentru a-si recupera banii. Dupa patru termene, Tribunalul din Tirgu Mures a hotarit ca FC Universitatea Craiova sa plateasca pretul echipamentului livrat plus penalitatile, si anume cele sase miliarde de lei. Dar hotarirea judecatoreasca nu a fost executata nici in ziua de azi, pentru ca prin conturile clubului batea vintul. „Mereu mi se spunea ca persoana juridica nu mai exista. Adica pastreaza sigla, numele, palmaresul, dar nu mai este aceeasi. Cind este de primit, bani sau beneficii, continuitatea se pastreaza, cind este de dat nu mai exista?“, s-a intrebat Teodor Luca.


Replica


Reprezentantii clubului craiovean spun ca societatea cu care distribuitorul Joma a facut afaceri este o firma falimentara, care nu are nici o legatura cu actuala FC Universitatea si ca se pot inscrie la masa credala daca vor sa-si recupereze creanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS