16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Postavari, uitata de autoritati

Strada Postavari, uitata de autoritati

Pe strada Postavari din Bariera Vilcii locuieste familia Baltaretu. In fiecare zi, toti cei noua copii ai familiei ajuta cum pot la ridicarea viitoarei lor case. Tatal, Gheorghe, povesteste ca lucrarea a fost inceputa in urma cu opt ani, insa din lipsa mijloacelor financiare nu a putut plati mina de lucru. Din acest motiv, in vacanta cei mici dau o mina de ajutor, pentru ca visul de a avea o casa mai mare sa devina realitate. Boltarii au fost obtinuti de la fostul patron, la care a lucrat barbatul. Neavind destui bani, acesta s-a gindit sa il plateasca in „natura“.


„Mezinul familiei are doar trei ani, el fiind singurul care ziua doarme mai tot timpul. Si acum are mama grija de el. Oricum, cind e treaz topaie intruna pe linga noi. Copiii sint un ajutor de nadejde, desi nu sint foarte mari. Sper ca mai tirziu sa aprecieze cit ma lupt eu pentru ei. Fata cea mare are 16 si este eleva la Liceul Ucecom. Si ceilalti copii sint la scoala. Nu am avut bani sa ii trimit in tabere, asa ca m-au ajutat toata vara. Acum asteapta nerabdatori sa se duca la scoala“, a spus barbatul.


In familia Baltaretu, munca este impartita, inca de la primele ore, pentru ca treaba sa mearga mai bine. Cei mici, dupa ce prepara cimentul, il incarca in galeti, pe care le aduc in curte. Cel care preia munca din acel moment este capul familiei, care se ocupa efectiv de construirea casei.


Nemultumiri are si familia Baltaretu. Lipsa canalizarii in cartierul Bariera Vilcii ii afecteaza si pe ei la fiecare ploaie. Autoritatile au uitat insa sa ii mai viziteze de la ultimele alegeri locale. „Se face un namol pe strada, cind ploua, de nu mai poti iesi din casa. Pina acum, multumim lui Dumnezeu ca nu a ajuns in casa, ci doar in curte. Dar e pacat si de noi sa stam in conditiile astea“, a continuat Gheorghe Baltaretu.


Maria Pirvu, pensionara, sta de mai multi ani pe strada Postavari, singura ei dorinta fiind asflatarea strazii: „Nu imi mai trebuie mie altceva ca sint batrina. Dar sa stiu ca am si eu drum ca lumea la mine in fata portii“. Doleantele oamenilor au ajuns si la urechile edililor, insa pentru a nu interveni, acestia invoca lipsa banilor la bugetul local. „Cind voiau sa ii votam ne-au promis strazi si canalizare. Acum, cind au obtinut ce au vrut, parca au uitat ca mai existam“, a incheiat Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS