10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul Nicolae Giugea a stat in penultima banca

Prefectul Nicolae Giugea a stat in penultima banca

• Presedintele Consiliului Judetean Dolj si-a improvizat un penar • Primarul Antonie Solomon a avut un singur costum, pentru scoala si sarbatori


Prima zi de scoala a trecut pentru cei peste 7.500 de copii din Dolj, care au trecut in premiera pragul unei sali de clasa. O zi pe care nu o vor uita cu siguranta si de care isi vor aduce aminte cu placere o data cu trecerea timpului. Si oficialii din Dolj isi amintesc cum a fost prima oara cind au stat intr-o banca. Prefectul Nicolae Giugea a fost asezat in penultima banca, pentru ca era prea inalt, presedintele Ion Prioteasa si-a improvizat un penar, iar primarul Antonie Solomon a purtat acelasi costum, pe care il imbraca in zilele de sarbatoare.


O zi mohorita de toamna, asa descrie presedintele Consiliului Judetean Dolj prima sa zi de scoala. A fost si momentul din care Ion Prioteasa a inceput sa se simta o persoana importanta, cu responsabilitati. A luat un saculet pe umar, a pus in el caiete si un penar improvizat si a intrat timid, alaturi de parinti, in Scoala din Goicea Mare. „Era o vreme ciinoasa de toamna si mi-o aduc astfel aminte. M-a impresionat foarte mult, mi s-a parut ca am pasit intr-o noua treapta, ca sint mult mai important; am simtit caldura parintilor, a familiei in general. Pe parcurs m-a impresionat mai ales momentul in care am citit cum era scoala pentru Alphonse Daudet, si poate si asta m-a marcat intr-un fel. Imi aduc aminte cu placere de Scoala din comuna Goicea Mare, unde eu am facut primele patru clase, ii mai tin minte pe colegii si dascalii de atunci. Nu aveam un penar, la acea vreme, dar am improvizat unul. Era dupa razboi si nu se gaseau foarte multe, trebuia sa ne multumim cu lucrurile pe care le faceam in casa sau la scoala“, si-a amintit Ion Prioteasa.


„Am intrat la «Nicolae Balcescu» si parca am pasit pe luna!“


Un costum pe care il purta si la scoala si la sarbatori, cu asta se poate lauda primarul Craiovei, Antonie Solomon. Primarul nu a purtat uniforma pina in clasa a opta si recunoaste ca a facut si multe nazdravanii in timpul orelor. Cel mai greu i-a fost sa se acomodeze cu pretentiile Liceului „Nicolae Balcescu“. „Mi-aduc aminte de prima zi de scoala, la Cirna. Ce vremuri! Nu m-au dus parintii la scoala, am plecat cu un prieten, care era mai mare, trecea intr-a sasea sau a saptea. Nu aveam uniforma, ca ai mei au zis ca-mi iau un costum si sa-l port si la scoala, si la Pasti. Pina in clasa a opta nu am avut uniforma. Dup-aia am intrat la «Nicolae Balcescu» si parca am pasit pe luna, cind am vazut salile de clasa, terenul de sport, laboratoarele, parca eram pe alta lume. Mi-au trebuit vreo sase luni, ca sa ma obisnuiesc!“, a spus Antonie Solomon. Penultima banca, in una din clasele Scolii generale nr. 12, a fost ocupata de prefectul de Dolj, Nicolae Giugea. Prefectul isi aduce aminte cu placere de prima zi de scoala, despre care spune ca i-a marcat intreaga viata. „Este o zi care iti marcheaza toata viata, asa cum este prima zi de facultate, casatoria sau armata. Am fost elev al Scolii generale nr. 12; am stat pe rindul de la perete, in penultima banca, pentru ca eram inalt si nu vedeau cei din fata de mine. Mi-o aduc aminte si pe invatatoarea mea, Ionescu Maria, careia ii sint recunoscator“, a povestit emotionat Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU