10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Politia deschide anul scolar la „Elena Cuza“


Mai multi reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, in frunte cu comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IJP Dolj, iau parte astazi la festivitatile de deschidere a noului an scolar preuniversitar la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova. Pentru „bobocii“ de la aceasta unitate de invatamint, prima zi de scoala va include si primul curs de educatie preventiva pe teme rutiere, prilej cu care politistii doljeni le vor inmina elevilor, pe linga rechizite, si un manual de educatie rutiera in imagini, editat de Inspectoratul General al Politiei in colaborare cu UNICEF si Compania Nationala Posta Româna. Aceste manuale vor ajunge la elevi in doar patru judete ale tarii, in cadrul unei campanii derulate de Politia Româna pentru reducerea numarului accidentelor rutiere ale caror victime sint copiii. (A.D.)


Copil accidentat de un Aro la Craiova


Un copil din comuna doljeana Caraula a fost grav accidentat de un Aro. Incercind sa traverseze strada printr-un loc nepermis si fara sa se asigure, S.L., de 16 ani, din Caraula, a fost acrosat de un autoturism Aro 243, condus de Marian Nutu, de 29 de ani, din comuna Unirea, judetul Dolj. Politia continua cercetarile, pentru a stabili cu exactitate conditiile in care s-a produs accidentul si pentru a dispune masurile legale. (A.D.)


Adjunctul Directiei Agricole Gorj, chemat la comisia de disciplina


Virgil Dragusin, directorul adjunct al Directiei Agricole Gorj, a fost audiat de Comisia de disciplina a Ministerului Agriculturii si Padurilor. Acesta trebuie sa dea explicatii in legatura cu faptul ca nu si-a manifestat inca optiunea pentru una dintre functiile pe care le ocupa si care se afla in incompatibilitate, respectiv cea de director adjunct al Directiei pentru Agricultura si cea de membru in conducerea PNL Gorj. Interesant este faptul ca sesizarea a fost trimisa la minister chiar de colegii sai de partid. (E.M.)


Elena Roata, director adjunct al Colegiului National „Tudor Vladimirescu“


Consilierul municipal Elena Roata, membra a PNL Gorj, a fost numita in functia de director adjunct al Colegiului National „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu, cel mai mare din judet. Cel inlocuit este Vasile Antonie, consilier municipal din partea PSD, care a ocupat postul numai citeva zile, fiind schimbat de liberalul Liviu Andrei, inspectorul scolar general. Actualul director al CNTV, Dan-Dorin Tascau, este, de asemenea, membru al PSD Gorj. (E.M.)


Criminal la 16 ani


Un adolescent de 16 ani din municipiul Bailesti a fost arestat dupa ce si-a ucis cu singe rece un concitadin. Intre Cosmin Marcu si Viorel Rova, de 38 de ani, din aceeasi localitate, exista o dusmanie mai veche. Marcu ii purta pica lui Rova pentru ca, de cite ori se intilneau, acesta il lua „la misto“, neuitind sa-i dea si cite o scatoalca. Satul sa fie tinta glumelor nesarate ale unui individ care isi petrecuse o buna bucata de vreme in puscarie, Cosmin Marcu si mama lui i-au facut o vizita lui Rova vineri seara, pentru a razbuna „onoarea“ copilului. Barbatul i-a „intimpinat“ cu o sapa, cu care a incercat s-o „altoiasca“ pe mama acestuia. Insa tinarul a sarit si l-a dezarmat, apoi l-a lovit de mai multe ori in cap cu sapa pina n-a mai miscat, lasindu-l in curte intr-o balta de singe. Victima a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul din Bailesti, unde, dupa citeva ore, a decedat din cauza loviturilor primite. Minorul a fost retinut de politie, urmind sa fie prezentat in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva. Cercetat de procurorii doljeni pentru savirsirea infractiunii de omor calificat, Cosmin Marcu risca sa petreaca pina la zece ani in spatele gratiilor. (A.D.)


S-a spinzurat de caloriferul de la baie


Un craiovean si-a pus capat zilelor, spinzurindu-se de caloriferul de la baie. Ion Lungu, de 62 ani, a fost gasit mort simbata dimineata, la ora 4.55, de sotia sa care se intorsese de la mare. Ajungind in apartamentul din cartierul Valea Rosie, aceasta si-a gasit barbatul in baie, spinzurat cu o sirma de o teava a caloriferului.  Linga corpul neinsufletit al lui Ion Lungu se afla o scrisoare care in prezent se afla la fratele acestuia. Ce contine acea scrisoare nimeni nu stie, dar politistii sositi pentru investigatii in apartamentul sotilor Lungu afirma ca barbatul nu-si justifica gestul, ci scria doar ca in seara respectiva se uitase la televizor, apoi adormise si se trezise de vreo doua ori, iar ultima data cind s-a trezit s-a dus la baie si a observat ca ii curgea singe din nas. Nimeni nu poate intelege ce l-a determinat pe barbat sa-si puna capat zilelor. Vecinii lui Lungu, desi extrem de rezervati in declaratii, au declarat ca acesta era un om respectuos. „Un om cumsecade, tot timpul spunea cite o vorba buna si te saluta de cite ori te vedea. Nu bea, nu fuma, nu se certa cu nimeni. De cind se pensionase, avea probleme de sanatate, dar nu era nimic grav“, a spus o vecina. Politistii de la Sectia 3 pastreaza o tacere suspecta, iar seful sectiei, comisar-sef Gigel Radoi, sustine ca nu stie nimic de acest caz, fiind plecat din localitate. (C.R.)


Primaria Albeni a vindut un lac aflat in domeniul public


Primaria comunei Albeni, din Gorj, a vindut, in vara acestui an, un lac care se afla pe lista bunurilor ce apartin domeniului public, si, conform legislatiei, nu trebuia sa fie instrainat. Lacul din zona Cimpu Mare, in suprafata de aproximativ 6.000 mp, a fost vindut la licitatie cu suma de peste un miliard de lei societatii AMANDA SRL. Firma a cerut si terenul imprejmuitor, care, in total, insumeaza 10.000 mp. Tranzactia a fost verificata de o comisie de control a Prefecturii Gorj,care a constatat ca lacul nu fusese scos de pe lista bunurilor ce apartin domeniului public. Pentru vinzarea lacului, consiliul local a emis o hotarire pentru trecerea acestuia din domeniul public in domeniul privat. Cu toate acestea, comisia de verificare a constatat ca hotarirea nu a fost tocmai legala, iar lacul figureaza in continuare ca domeniu public. Potrivit prevederilor legale, lacurile si plajele care nu sint declarate de interes public national sau judetean fac parte din domeniul public local. Reprezentantii prefecturii considera ca trebuie emisa o noua hotarire de consiliu local in care sa se mentioneze si destinatia lacului. (A.I.)


Universitarii se incaiera pe locurile de parcare


Locurile de parcare din fata Universitatii din Craiova, destinate cadrelor didactice, au ajuns un adevarat mar al discordiei pentru profesori. Cele 30 de locuri sint ocupate numai pe baza de ecuson, dar pe principiul „cine-i mai rapid ajunge!“. Surse din Universitate au spus simbata ca, pe linga faptul ca sint obligati de conducerea Senatului sa achite lunar o taxa de parcare de 300.000 de lei, de cele mai multe ori isi parcheaza autoturismul in parcarile cu plata sau pe trotuar. Oamenii acuza faptul ca au existat situatii in care profesorii si-au licitat locul de parcare, mai rau ca la piata. Paznicul parcarii spune ca zilnic macar un profesor pleaca suparat acasa. (E.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS