10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreot raspopit condamnat la inchisoare cu suspendare, pregatit sa predea religia la Rovinari

Preot raspopit condamnat la inchisoare cu suspendare, pregatit sa predea religia la Rovinari

• Si fiul fostului preot din Farcasesti, Aristotel Elvis Belgiu, va preda religia, cu toate ca este, de asemenea, condamnat la doi de inchisoare cu suspendare • Mitropolia Olteniei inca nu s-a pronuntat cu privire la fostul preot Antonica Belgiu • Acesta este acuzat si de abuz in serviciu, fiind judecat de Tribunalul Gorj pentru mai multe fapte pe care le-a comis pe vremea cind era primar la Farcasesti • Inspectorul scolar Matei Popescu a declarat ca Antonica Belgiu a fost repartizat pe un post de suplinitor, la disciplina religie, la o scoala din Rovinari, cu conditia sa obtina avizul Mitropoliei Olteniei


Un scandal este pe cale sa izbucneasca la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, din cauza unui preot caterisit care, desi este condamnat la inchisoare cu suspendare, va preda religia. In aceasta situatie se afla fostul preot din comuna gorjeana Farcasesti, care, pe vremea in care conducea comuna in calitate de primar, a fost caterisit. Parintele a renuntat la preotie in favoarea muncii in administratia publica. Dupa ce si-a terminat activitatea la primarie, fostul preot s-a ocupat cu diferite indeletniciri, mai mult sau mai putin la limita legii. Una dintre acestea a fost si munca la padure, la taiat de lemne. Activitatea respectiva nu numai ca l-a ajutat sa se „descurce“ in viata de zi cu zi, dar l-a trimis si in fata anchetatorilor. In urma unei plingeri care a fost semnata de doi cetateni pagubiti, fostul preot Antonica Belgiu a dat cu subsemnatul in fata procurorilor, fiind acuzat de taiere si sustragere de material lemnos. Alaturi de preotul raspopit a fost cercetat si fiul acestuia, Aristotel Elvis Belgiu, absolvent de seminar.


Tata si fiu, condamnati la inchisoare cu suspendare


In urma procesului care s-a aflat pe rolul Judecatoriei Tirgu Jiu, Antonica si Aristotel Elvis Belgiu au fost condamnati fiecare, in acest an, la doi ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, tatal si fiul au fost obligati la plata sumei de peste 46.000.000 de lei, reprezentind despagubiri civile. Cei doi au posibilitatea de a face apel la sentinta pronuntata de o instanta a Judecatoriei din Tirgu Jiu. In ciuda faptului ca au probleme grave cu respectarea legii, preotul caterisit si fiul sau au fost repartizati ca suplinitori la Rovinari, respectiv Farcasesti. La sedinta publica in care au fost repartizati suplinitorii pe posturi a participat si preotul Matei Popescu, inspector scolar pe probleme de religie, in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj. Inspectorul Matei Popescu a recunoscut ca fostul preot va preda religia ca suplinitor, insa numai cu conditia sa obtina avizul Mitropoliei Olteniei. „A fost acea sedinta. Fiul sau va avea ore ca suplinitor la Farcasesti si fostul preot la Rovinari, tot ca suplinitor. A fost facuta aceasta repartitie sub rezerva ca isi va obtine binecuvintarea si avizele necesare de la Mitropolie. Noi nu stiam ca a suferit o condamnare. Vom comunica datele respective la Craiova“, a precizat parintele Matei Popescu, inspector in cadrul ISJ Gorj.


Pe linga o condamnare cu suspendare, Antonica Belgiu mai are la activ un proces in care este judecat pentru infractiunea de abuz in serviciu. Este vorba de fapte comise pe vremea cind preotul Belgiu se afla la conducerea Primariei Farcasesti. Anchetatorii au verificat modul in care au fost realizate mai multe lucrari de reparatii la mai multe scoli, o gradinita si un teren de sport din localitate. In mai multe rinduri s-a constatat ca au fost efectuate catre firmele constructoare plati nelegale si nejustificate, dupa cum o arata si un raport al Curtii de Conturi, care a stat la baza intocmirii dosarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS