6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Petrosani incepe curatenia de toamna

La Petrosani incepe curatenia de toamna

Toate garajele, cotetele si constructiile ridicate ilegal pe domeniul public vor fi demolate, imediat ce inspectorii Serviciului de Urbanism din cadrul Primariei Petrosani vor face verificari in teren. Aceasta este promisiunea primarului Carol Schreter, care sustine ca deja a facut un prim pas si, la cererea mai multor zeci de oameni, a si inceput demolarea unor astfel de acareturi aflate chiar in centrul municipiului Petrosani. „Am decis sa nu mai toleram ca la fiecare bloc sa existe o astfel de constructie. Sint un focar de infectie si, in plus, nici nu prea au utilitate, iar oamenii sint nemultumiti. Asa a fost si cazul celor 30 de locatari dintr-un bloc din centrul orasului, dar am reusit sa demolam constructiile respective“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Vor fi demolate cotetele construite in jurul garajelor sau pe albia riurilor, acolo unde poluarea atinge cote alarmante. „Pentru acestea lasam ca termen de demolare inceputul iernii, pentru ca multi oameni isi tin acolo porcii, dar cind ii vor taia nu mai au nici un motiv. Atunci le vom demola si pe acestea, deoarece multe sint pe albia Jiului si polueaza apele“, a mai spus Schreter.


Problema poluarii de catre aceste constructii ilegale este de citiva ani si gradinile cu zarzavaturi din jurul blocurilor s-au transformat in cotete pentru pasari si porci, au luat amploare ca dimensiuni si acum in multe cartiere mizeria este insuportabila.


Unii locatari au facut reclamatii si cer sprijinul autoritatilor locale, care au demarat campania de identificare si demolare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS