12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInselaciuni pe banda rulanta cu cecuri fara acoperire

Inselaciuni pe banda rulanta cu cecuri fara acoperire

Dupa ce au emis 86 de cecuri fara a avea disponibil in cont, sotii Deliu si-au „luat zborul“ in Spania, mai bogati cu peste sase miliarde de lei


Sotii Adrian si Carmen Deliu, de 35, respectiv 27 de ani, ambii din Craiova, sint descrisi de politistii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor drept adevarati campioni ai inselaciunilor prin intermediul cecurilor fara acoperire.


In calitate de asociati si administratori ai firmei ADCAROM SRL Craiova, in mai putin de doua luni ( iulie – august 2003), au emis 86 de cecuri fara acoperire bancara catre mai multi agenti economici din toata tara, de la care achizitionasera marfuri de peste 6,2 miliarde de lei. Marfurile cumparate pe aceste cecuri au fost revindute, sub pretul pietei, pe bani lichizi, iar cind si-au dat seama ca politia si creditorii sint pe urmele lor, sotii Deliu si-au luat talpasita. Pe 29 august 2003 au parasit România, ajungind in Franta, chipurile, pentru a-si face concediul, iar ulterior s-au refugiat in Spania.


„Concediu“ de doi ani in Spania


Taman cind isi inchipuiau ca scapasera de mina justitiei, sotii Deliu au fost depistati de politia spaniola, dupa ce autoritatile române ii dadusera in urmarire internationala. Carmen Deliu a fost retinuta de politistii spanioli, insa Adrian, sotul ei, a reusit sa scape. Joi, craioveanca a fost returnata de autoritatile spaniole in România, fiind preluata din Aerogara Baneasa de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Vineri, Carmen Deliu a fost adusa la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, unde procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva acesteia, cu invinuita in stare de libertate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale. Sotii Carmen si Adrian Deliu sint invinuiti de savirsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata cu consecinte deosebit de grave, fapta pedepsita cu pina la 20 de ani de inchisoare. Cu sprijinul autoritatilor spaniole, politistii craioveni spera sa puna mina si pe Adrian Deliu, pentru a-l aduce in tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS