Acasă Actualitate Elevii si profesorii isi reiau activitatea

Elevii si profesorii isi reiau activitatea

-

Dupa trei luni de vacanta, elevii si profesorii din invatamintul preuniversitar doljean se reintorc azi la cursuri. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, peste 115.000 de elevi si prescolari, citi figureaza inscrisi in sistem anul acesta, isi reincep activitatea. Alexandru Gidar, inspector scolar general adjunct, a precizat ca in Dolj anul scolar debuteaza in conditii optime, in ciuda tulburarilor de organizare, care insa nu vor avea repercursiuni asupra elevilor. Cadrele didactice s-au aratat pregatite de deschidere, avind in vedere problemele curente (descentralizarea din invatamintul preuniversitar care atrage dupa sine trecerea de la titularizarea pe viata la titularizarea pe un singur post dintr-o scoala, proasta salarizare a profesorilor bugetari, remunerarea acestora in functie de performantele elevilor etc.), si au afirmat ca desi se afla intr-o „competitie libera“ cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetatii, deschiderea anului scolar la Craiova nu va fi boicotata.


Structura


Conform calendarului anului scolar 2005-2006, elevii din invatamintul preuniversitar se vor prezenta la cursuri pe parcursul a 36 de saptamini, adica 177 de zile, structurate astfel: Semestrul I: 12 septembrie – 23 decembrie (cursuri); 24 decembrie – 8 ianuarie (vacanta); 31 octombrie – 6 noiembrie (vacanta – elevii din ciclul primar si prescolarii); 9 ianuarie – 4 februarie (cursuri); 4 februarie -12 februarie (vacanta). Semestrul II: 13 februarie -14 aprilie (cursuri); 15 aprilie – 24 aprilie (vacanta); 25 aprilie – 16 iunie (cursuri). Zilele libere legale stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii sint 1 decembrie si 1 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

1 COMENTARIU

Craiovenii, buluc la piaţă

Pandemia de COVID-19 nu prea îi sperie pe craioveni din moment ce dau buluc în pieţele oraşului să se aprovizioneze. Cumpărăturile zilnice...