20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnitatile de invatamint din Motru, gata de start

Unitatile de invatamint din Motru, gata de start

Peste 5.000 de elevi din Motru si satele arondate se vor prezenta in salile de clasa pe 12 septembrie pentru anul scolar 2005/2006.


Colegiul Tehnic Motru, Colegiul National „George Cosbuc“ si Scoala Generala nr.1 au terminat actiunile de igienizare, deratizare si reparatii, fiind gata sa-i primeasca pe cei 3.500 de scolari inscrisi. Cu banii primiti de la Consiliul Local Motru s-au executat lucrarile mai urgente, sumele nefiind suficiente pentru rezolvarea tuturor problemelor.


Scoala Generala nr. 2 nu se afla insa in aceeasi situatie. Prof. Ion Sanda, directorul acestei unitati de invatamint, a reusit sa obtina 100.000 de euro de la Banca Europeana de Investitii, in cadrul Programului de Reabilitari Scolare. Aceasta suma dirijata catre Scoala Generala nr. 2, in luna iunie, a declansat lucrari de structura care nu se vor finaliza in totalitate pina la inceperea anului scolar 2005/2006. Instalatia termica si electrica a fost schimbata in totalitate, parchetul existent a fost inlocuit cu linoleum de trafic intens, iar mobilierul va fi inlocuit in toate salile de clasa.


Reparatiile au inceput pe 15 iulie, iar lucrarea va continua pina la sfirsitul acestui an. Peste 900 de elevi se vor pregati acompaniati de zgomotul lucrarilor de constructie si in praful care se va ridica de la parter.


„Am promisiunea ing. Negoescu Cristian, de la societatea severineana care executa lucrarea, ca etajele unu si doi vor fi terminate pina pe 12 septembrie“, a spus Ion Sanda. Din cele 20 de sali de clasa, cite are Scoala Generala nr. 2, doar 15 se vor deschide peste citeva zile pentru primirea elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU