14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de locatari - deranjati de gastile de cartier

Sute de locatari – deranjati de gastile de cartier

Motoare turate la maximum si tot felul de zgomote fac parte din peisajul nocturn de care au parte, de doua luni, craiovenii din cartierul Craiovita Noua, zona Orizont, din cauza unor tineri dornici de distractie. Numeroasele plingeri adresate politiei nu au avut insa efectul scontat.


Tinerii continua sa isi faca de cap nestingheriti, fara sa le pese de orele de somn ale locatarilor.


Maria Diaconu locuieste de citiva ani in blocul 13, situat in zona Orizont. De doua luni insa traieste un adevarat cosmar. „Nu mai suport ca noaptea sa nu pot dormi. Nu stiu cine trebuie sa ia atitudine, dar nu se face nimic. Am anuntat in nenumarate rinduri politia de ceea ce se intimpla, insa sintem deranjati in continuare. In urma cu doua luni au aparut toate problemele, cind in zona blocurilor 5,6,7,8,12 si 13, pe Aleea Brebeneilor, s-a decis amenajarea unui loc de joaca si a unui parculet. Pina atunci era teren viran, fiind parcate doar tirurile si carutele“, a spus Maria Diaconu.


Oamenii sint nemultumiti pentru ca autoritatile locale nu isi dau silinta sa mentina noul parculet, desi au investit sume importante pentru amenajarea lui. Decisi sa restabileasca ordinea, au apelat si la politia comunitara, insa au aflat ca nu exista un schimb de noapte pentru acea zona. „Nu e nevoie sa le dea amenda, dar macar sa ii traga de mineca pentru a sti ca nu sint de capul lor. Nici locurile de joaca nu au scapat de furia celor citiva tineri care vin sa se distreze aici in fiecare noapte. Cei de la primarie ar trebui sa se gindeasca mai bine. Probabil ar iesi mai ieftin daca ar pazi cu mai multa atentie locurile de joaca decit sa le inlocuiasca“, a spus Emilia Florescu, o locatara din zona Orizont.


Politia cunoaste situatia


Reprezentantii Sectiei de politie nr. 5 sustin ca sint la curent cu aceste probleme. „De cind au fost amenajate locurile de joaca, pe linga prescolari, mai vin in zona si elevi sau tineri. Am primit multe sesizari privind tulburarea linistii si ordinii publice, luind de fiecare data masurile necesare. Din luna iunie, am aplicat 22 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 46 de milioane de lei“, a precizat comisar – sef Cornel Tomescu, seful Sectiei de politie nr.5.


Printre cei surprinsi noaptea de politistii Sectiei 5 facindu-si de cap printre locurile de joaca se numara si Emil Ionut Voinea, de 20 de ani. Tinarul si cinci prieteni de-ai sai au fost sanctionati deoarece, pe 29 august, in jurul orei 1.30, faceau galagie pe Aleea Brebeneilor.


Desi politistii au intervenit de nenumarate ori, plingerile craiovenilor au continuat. Nici in aceasta luna locatarii nu au putut dormi linistiti. Pe 6 septembrie, alti trei tineri au fost sanctionati, pentru tulburarea linistii. In vizorul politistilor au intrat si posesorii de motoscutere, care ambalau la maximum motoarele la ore tirzii in noapte. Din acest motiv, pe 23 august, la ora 4.30, a fost sanctionat I.R., de 17 ani, din cartierul George Enescu.


Locul de joaca amenajat in luna iunie a „gazduit“ chiar si jocurile de noroc, dar si persoane in stare de ebrietate care nu se fereau sa consume bauturi alcoolice. Comisarul – sef Cornel Tomescu a precizat ca problemele vor disparea probabil o data cu inceperea scolilor sau cu racirea vremii.


La intrarea in parculet, municipalitatea a plasat chiar o pancarta pe care scrie ca este interzisa intrarea cu motoscutere, motociclete, biciclete, dar si cu ciini, amenda variind de la 1,2 milioane la 1,6 milioane lei. Aceasta nu stopeaza insa, dupa cum sustin locatarii din zona, gastile de tineri sa se plimbe dupa ora 3.00 noaptea cu scuterele si sa faca un zgomot asurzitor. Oamenii afirma ca daca le atrag atentia petrecaretilor le sint adresate injurii. Singurii care pot pune capat problemelor sint politistii, care nu au insa efectivele necesare. Comisarul – sef Cornel Tomescu a declarat ca au fost purtate discutii cu reprezentantii Jandarmeriei si Politiei Comunitare, pentru ca zonei Orizont sa ii fie acordata o atentie mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS