12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Raspundem cititorilor

Amendat pentru ca si-a ridicat un stavilar


Doljenii au avut tot felul de idei pentru a micsora efectul inundatiilor. In aceasta situatie se afla si Constantin Leoveanu, din comuna Bratovoiesti, care ne-a sesizat ca a fost amendat cu un milion de lei, deoarece si-a ridicat singur un stavilar.


„Din cauza locului in care am casa, la fiecare ploaie sint in pericol sa fiu inundat. Din acest motiv am decis sa imi ridicat un mal de aproximativ 2 mp, in acest fel considerind ca apa nu ma va afecta chiar atit de mult. Atunci m-am trezit pe cap cu politia si cu primaria ca nu trebuia sa fac acest lucru, deoarece este domeniu public. Daca stateam cu miinile in sin, mi-ar fi luat apa si casa. As vrea sa stiu de ce am fost amendat si sa vina cei de la primarie iar la mine in curte sa vada ce este, chiar daca am avut stavilarul“, a relatat Leoveanu.


GdS: „Nu este prima data cind organele de politie l-au avertizat ca este ilegal sa ridice un stavilar. El nu a inteles niciodata, asa ca a continuat sa faca tot ce vrea. Pina la urma, politia a decis sa ii dea o amenda de un milion de lei. Problema nu era ca se apara el de apa, dar din cauza improvizatiei facute, toata apa intra la ceilalti vecini ai sai in curte, provocindu-le pagube. A depus si o contestatie pentru amenda primita, dar nu putem sa il ajutam pe el in detrimentul celorlalti vecini“, a declarat Ionel Duzescu, angajat al Primariei Bratovoiesti.


Se cauta combina pentru recoltat griul


Citiva locuitori ai comunei Terpezita ne cer ajutorul pentru a le gasi o combina disponibila sa le recolteze griul: „In satul nostru nu exista decit o singura combina si aceea nu poate recolta intreaga suprafata de griu de peste 130 ha. Avind in vedere situatia instabila a vremii, am dori sa recoltam cit mai curind posibil, pentru ca toata munca noastra sa nu se duca pe apa simbetei“.


GdS: Rugam posesorii de combine pentru recoltat griul, care doresc sa sprijine locuitorii comunei disperati ca isi vor pierde grinele, sa se adreseze familiilor Aurica Noaica sau Constantin Citu, din sat Lozu, comuna Terpezita, pentru a le oferi ajutorul necesar. Contra cost, bineinteles!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS