11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoarta procurorului care a instrumentat dosarul Tundrea, sub semnul intrebarii

Soarta procurorului care a instrumentat dosarul Tundrea, sub semnul intrebarii

Cazul procurorului gorjean Ion Diaconescu, cel care l-a trimis in judecata pe Marcel Ilie Tundrea pentru omor, va fi discutat la nivelul conducerii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca numai Consiliul Superior al Magistraturii si Comisia de Disciplina pot sa decida sanctionarea procurorului gorjean: „Voi avea o discutie cu prim-procurorul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Numai CSM poate lua masuri. Nu sintem competenti sa facem nici macar propuneri. Comisia de disciplina din cadrul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova poate sa ia masuri“.


Ion Diaconescu nu este la prima greseala


Elisaveta Dragut, purtator de cuvint al Parchetului Curtii de Apel Craiova, a spus ca nu se va lua nici o decizie pina cind hotarirea nu va ramine definitiva: „Nu am nici un comentariu de facut. Atita timp cit nu este definitiva sentinta si poate fi atacata cu apel, noi nu ne putem pronunta“. Avocata lui Tundrea, Liliana Clima, a spus ca numai dupa ce sentinta va ramine definitiva va decide asupra cuantumului despagubirilor si in privinta sanctionarii procurorului Ion Diaconescu. Acesta a mai trimis un om in judecata tot pentru omor. Madalin Tomulescu a stat trei ani in inchisoare, dupa care a fost achitat. Procurorul Ion Diaconescu nu a putut fi contactat, acesta afindu-se in concediu de odihna.


Gorjeanul Marcel Ilie Tundrea a fost gasit nevinovat de Curtea de Apel Craiova cu privire la uciderea Mioarei Gherasie, dupa ce raportul intocmit de Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ Bucuresti a stabilit ca acesta nu este autorul crimei, tipul de ADN al acestuia nefiind acelasi cu cel gasit pe corpul victimei. Tundrea a stat 12 ani in puscarie, fiind eliberat in primavara anului trecut, in urma deciziei procurorului Emil Mota de a accepta redeschiderea dosarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS