16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCofetaria din Parcul Central Tirgu Jiu a fost preluata de fratele unui consilier municipal

Cofetaria din Parcul Central Tirgu Jiu a fost preluata de fratele unui consilier municipal

• Primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, s-a facut ca ploua atunci cind a fost intrebat cine a preluat cofetaria din Parcul Central • „Nu stiu. Treaba asta cu preluarea cofetariei SC AQUATERM e de durata. Trebuie infiintata o noua societate si apoi concesionat spatiul“, a spus Circiumaru • Cofetaria din Parcul Central a fost insa preluata inca de la 1 septembrie de SC TEHNOSERV GRUP SRL, firma la care este asociat Nicolae Davitoiu, fratele consilierului municipal Gheorghe Davitoiu


Cofetaria SC AQUATERM, situata in Parcul Central din Tirgu Jiu, a fost preluata printr-un contract de asociere de firma SC TEHNOSERV GRUP SRL. Firma apartine omului de afaceri Nicolae Davitoiu, fratele consilierului municipal Gheorghe Lesu Davitoiu. Nicolae Davitoiu este unul dintre prietenii de nadejde ai primarului din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, si un apropiat al conducerii PSD Gorj, in ciuda faptului ca a fost membru al Partidului National Liberal, unde a detinut chiar o functie importanta, cu putin timp in urma. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, SC TEHNOSERV GRUP SRL Tirgu Jiu, infiintata in anul 1992, are ca obiect de activitate fabricarea produselor din cauciuc si este administrata de Daniela Mari Gradinaru. Firma are doar doi asociati: Daniela Mari Gradinaru si Nicolae Davitoiu, ambii detinind parti egale in societate. Tot Davitoiu este proprietarul Popasului „Jalesul“ din Arcani. Omul de afaceri a fost amendat de Inspectia in Constructii, dupa ce o parte din acoperisul popasului a cazut peste citiva angajati. Popasul „Jalesul“ este locul unde Primaria Tirgu Jiu organizeaza frecvent chefuri.


Primarul nu a auzit, nu a vazut


Cu toate ca un contract de asociere intre societatea primariei, AQUATERM SA, si firma TEHNOSERV GRUP a intrat in vigoare de la 1 septembrie, edilul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, sustine ca nu cunoaste ce s-a intimplat cu spatiul respectiv. „Nu stiu. Treaba asta cu preluarea cofetariei SC AQUATERM e de durata. Trebuie infiintata o noua societate si apoi concesionat spatiul. Este cofetaria si mai este si barul de la parterul Centrului de Cultura si Arta. AQUATERM le-a preluat acum citiva ani si nu s-a putut ocupa cum trebuie de ele. Este o procedura care dureaza, pina vor fi date in concesiune spatiile respective. O sa le preia cineva care poate sa se ocupe de ele si sa le puna in valoare“, a precizat primarul Florin Circiumaru, care nu aflase ca unul dintre spatii a fost luat in asociere chiar de prietenul sau, fratele unui consilier municipal PSD.


Cofetaria este momentan inchisa


Ion Popescu, directorul SC AQUATERM SA Tirgu Jiu, prestatorul de servicii catre populatie, a declarat ca ambele spatii din Parcul Central au fost preluate prin hotarire de consiliu local. De multa vreme, cele doua unitati cu profil de alimentatie publica, respectiv cofetaria si cafeneaua de la parterul Centrului „Brâncusi“ merg in pierdere. Conform contractului de asociere, AQUATERM are dreptul la 30% din profit si la o chirie lunara de 7.000.000 de lei, pentru cofetarie: „S-a facut un contract de asociere, un parteneriat. Unitatile au fost atribuite acum doi ani, prin hotarire de consiliu local. Noi avem un chiosc in curtea societatii si aveam in profilul de activitate si prestarea unor astfel de servicii. Noua ne ingreunau activitatea, in sensul ca ne supraaglomerau. In prezent, cofetaria are o pierdere de 256 de milioane de lei, iar barul de 144 de milioane. Nu ne-am mai permis sa le tinem“, a declarat directorul Popescu. La cofetarie sint angajate sase persoane, iar la bar doua.


Personalul de la cofetarie are posibilitatea sa ramina la actualul loc de munca sau sa opteze pentru somaj. Nicolae Davitoiu a afirmat ca a inchis cofetaria, pentru a putea demara lucrari de amenajare si reparatii. Potrivit omului de afaceri, investitia s-ar ridica la peste doua miliarde de lei. „Este o cocina de porci acolo. Nu era sters nici praful inauntru. Este un deseu de cofetarie. Unii dintre angajati sint recalcitranti. Noi o sa-i pastram, daca vor, si o sa mentinem si acelasi profil“, a spus Nicolae Davitoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS