16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasele de schimb ALLROM 2003 continua sa traga tepe

Casele de schimb ALLROM 2003 continua sa traga tepe

Afacerea lui Alexandru Podgoreanu cu casele de schimb valutar care percep un comision de 10% continua sa infloreasca in Cetatea Baniei. Craiovenii cad in fiecare zi in capcana comisionului perceput de cele doua case de schimb ale afaceristului bucurestean.


Nu trece o zi fara ca in zona magazinului Mercur sa nu se auda tipetele cetatenilor inselati. De fiecare data se stringe lumea ca la urs sa vada ce se intimpla. Scenariul e acelasi: cetatenii ramasi fara bani fac scandal, zbiara, cheama politia, care nu are ce face, suna patronul, dar fara nici un rezultat. Banii lor ramin in buzunarele tot mai incapatoare ale lui Alexandru Podgoreanu. Se pare ca la casa de schimb de la parterul magazinului Unirea tepele s-au mai rarit in ultima vreme.


„Era sa fac infarct cind am vazut ca-mi opreste noua milioane de lei“


Ieri, in jurul orei 11.00, unui craiovean i-a fost oprit un comision de noua milioane de lei la casa de schimb de linga Mercur. Lui T. W., de 67 de ani, din Craiova, ii trimisese fiul din Italia 2.570 de euro ca sa plateasca o creanta la banca. „Eu, om batrin, nu am vazut nici un comision afisat, cu toate ca am iesit de citeva ori pe usa pina sa schimb banii. Am vazut cind mi-a dat banii ca sint mult mai putini decit calculasem. Cind am intrebat ce se intimpla, operatoarea de acolo mi-a zis ca ei percep un comision de 10%. Eu sint si bolnav cu inima si era sa mor acolo cind am vazut ca mi-a luat noua milioane din bani“, a povestit batrinul cu amaraciune. Cind a cerut sa fie anulata tranzactia, operatoarea i-a spus, motiv devenit cliseu, ca a batut bonul in casa si nu mai poate face nimic. „Acum trebuie sa pun trei pensii de la mine ca sa fac banii la loc. Nici nu vreau sa afle baiatul meu de cele intimplate, tot din aceasta cauza am insistat sa nu-mi dati numele. O sa vad cum fac sa pun banii la loc, pentru ca trebuie sa-i dau la banca“, a completat barbatul. Acesta este suparat pentru ca stia bine ce se intimpla la acea casa de schimb. Desi a aflat din Gazeta de Sud despre tepele date de aceste case de schimb, batrinul a cazut si el in plasa comisionului ascuns.


Aceeasi casa de schimb, alta victima


Tot in cursul zilei de ieri, la aceeasi casa de schimb de linga Mercur, alt craiovean a mai pierdut doua milioane de lei. In cazul lui, angajata casei de schimb a scapat usor, in sensul ca barbatul a facut doar un pic de scandal. Cind a vazut ca nu o scoate la capat cu Alina Anton, care tot ii arata placuta cocotata pe care este inscris comisionul perceput, cetateanul a injurat si blestemat toata familia si afacerea lui Alexandru Podgoreanu si a plecat spasit spre casa. Oamenii care isi au locurile de munca in zona magazinului Mercur nu mai sint deloc mirati cind incepe scandalul la casa de schimb din vecinatate. Un lucru neobisnuit ar fi sa nu iasa cu tambalau intr-o zi. Intre timp, Podgoreanu face bani pe spinarea craiovenilor care se lasa ademeniti de cursul atractiv afisat la vedere, spre deosebire de placuta pe care este scris comisionul perceput.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII