13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

GdS va raspunde

Nu puteti beneficia de nici un ajutor!


Maria Marin, din comuna Bradesti, doreste sa fie informata daca ar putea primi un ajutor ca urmare a faptului ca tatal sau a fost detinut politic.


„Mai intii va relatez ca tatal meu a fost condamnat la inchisoare, in perioada 1958 – 1965, fiind condamnat la zece ani, din care a a executat cinci ani si jumatate, dupa care a fost gratiat. Tin sa precizez ca tatal meu a fost legionar. Stiu ca legionarii au fost si au ramas patati in fata legii, insa noi, copiii, nu avem nici o vina. Eu sint nascuta in octombrie 1955 si nu aveam habar ce facea tatal meu in acea perioada. Dupa eliberarea din inchisoare, el a mai trait opt ani, iar eu am crescut apoi fara tata, intr-o familie numeroasa, in conditii foarte grele, fara alocatie si fara nici un alt venit. Nici mama nu mai traieste acum. Am aflat insa ca fostii detinuti politici primesc niste drepturi pe care eu nu am reusit sa le cunosc. Si totodata va pot spune ca tatal meu a luptat in al doilea razboi mondial, fiind si veteran de razboi. Eu nu pot beneficia nici in acest caz de ajutor?“


GdS: Ne-am interesat la Asociatia Fostilor Detinuti Politici pentru a afla daca puteti beneficia de drepturi, pentru ca tatal dumneavoastra a fost detinut politic. Reprezentantii asociatiei ne-au declarat ca singura care putea sa primeasca un ajutor era sotia dinsului, care insa a decedat. Aceeasi situatie ne-a fost mentionata si pentru veteranii de razboi, in calitate de fiica neavind nici un drept asupra unor posibile remuneratii.


Vecinul vinovat trebuie sa plateasca


„Subsemnatul, Titu Chirea, domiciliat in comuna Pielesti, va aduc la cunostinta ca, in data de 26.07.2005, un vecin a racordat abuziv o pompa electrica la reteaua de tensiune pentru a-si deseca terenul agricol. In jurul orei 20.30 a produs un scurtcircuit care a produs pagube prin defectarea a 11 televizoare si doua calculatoare. Intrebarea noastra este cine plateste repararea acestora, pentru ca noi nu sintem vinovati. Am depus si cereri inregistrate la primaria din comuna prin care am cerut interventia celor in drept“, ne-a scris Titu Chirea.


GdS: Domnule Chirea, cel care trebuie sa plateasca repararea televizoarelor si a calculatoarelor este vecinul din cauza caruia s-a produs scurtcircuitul. Adresati-va sucursalei Craiova a SC Electrica SA, in care sa specificati problemele cu care va confruntati. De asemenea, vecinul vinovat poate sa primeasca amenda pentru ca s-a racordat ilegal la reteaua de tensiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS