32 C
Craiova
luni, 10 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Strategie premeditata

Strategie premeditata

„Am citit azi articolul din Gazeta de Sud in legatura cu casele de schimb valutar din Craiova care percep comision 10% escrocind oamenii de bani. Sint unul dintre pagubiti si vreau sa va spun urmatoarele:


Aceste case de schimb valutar care percep comision 10% sint infiintate pe baza unei strategii premeditate de escrocare a oamenilor prin specularea neatentiei lor si a comportamentului grabit. Cel care le-a infiintat are la baza pregatire juridica sau a fost militian (politai).


Elementele acestei strategii premeditate de escrocare a oamenilor sint:


1. Viata trepidanta, tumultuoasa de la oras ii face pe oameni sa fie grabiti si sa nu aiba timp sa se uite in jur pentru a citi diferite afise.


2. Spatiul foarte mic pe care il au casele de schimb valutar care percep comision pentru a nu incapea mai multe persoane care, in asteptare la rind, sa aiba timp sa se uite pe pereti pentru a citi afisele care precizeaza comisionul.


3. Stabilirea cursului valutar cu 50 de lei sau 100 de lei pe EURO sau USD mai mare decit la casele de schimb valutar vecine, care nu percep comision.


4. Deschiderea caselor de schimb valutar care percep comision in apropiere sau pe linga casele de schimb valutar care nu percep comision si care au afise mai pe toti peretii, chiar si in strada, pe trotuar.


5. Deschiderea caselor respective cu spatii mici in locuri aglomerate cum este Agentia CFR, strada Unirii etc.


6. Afisarea comisionului perceput cu litere mici si in locuri ascunse.


7. Multi oameni nu pot sa citeasca fara ochelari.


8. Convorbirile telefonice ale casierei cu patronul firmei in prezenta clientului grabit si pagubit.


9. Prezenta paznicului la intrare in casa de schimb valutar are scopul premeditat de a distrage atentia clientului prin tot felul de intrebari ca sa nu aiba timp sa citeasca afisul cu perceperea comisionului care este undeva intr-un colt. Il intreaba pe client ce doreste si nu ii da voie sa intre in casa de schimb valutar, daca mai este cineva la rind, ca sa nu aiba timp sa se uite pe pereti pentru a citi afisele pe care scrie comisionul.


10. Afirmatia politistilor ca aceasta escrocherie nu este de competenta dumnealor si avizul dat de Protectia Consumatorului pentru infiintarea caselor de schimb valutar care percep comision fac parte tot din aceasta strategie.


Toate aceste elemente ale strategiei de escrocare a oamenilor prin specularea neatentiei lor au un caracter infractional si sint de competenta Politiei si a Parchetului, care trebuie sa se autosesizeze.


Pasivitatea Politiei si Protectiei Consumatorului arata complicitatea acestor institutii la nivel central.


Ar fi indicat ca toti clientii pagubiti sa faca plingeri catre Politie si Parchet.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Guvernul libanez a demisionat, la mai puțin de o...

Toţi membrii Guvernului Libanului au demisionat luni după-amiază, anunţă ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, în contextul intensificării presiunilor internaţionale după explozia de la...

Sute de angajați de la Tarom vor fi dați...

Compania aeriană Tarom începe restructurarea în termen de două săptămâni. Aceasta va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), potrivit surselor...

Academia Română critică reducerea numărului de ore de științe...

Academia Română critică reducerea numărului de ore de științe de la gimnaziu

Încă 42 de muncitori români cu COVID-19, repatriați din...

Autoritățile din Bavaria au inițiat o procedură de repatriere voluntară a cetățenilor români care dețin trei teste negative succesive pentru infecția cu...

Creştere record a deceselor cauzate de COVID-19 în Australia

Autorităţile din Australia au raportat luni o creştere record, pe o singură zi, a deceselor cauzate de COVID-19. Granițele vor rămâne închise...

15.000 de decese asociate infectării cu coronavirus în Rusia

Rusia a depăşit pragul de 15.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit datelor oficiale oferite luni de comitetul guvernamental care coordonează lupta...