12.9 C
Craiova
miercuri, 28 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Strategie premeditata

Strategie premeditata

„Am citit azi articolul din Gazeta de Sud in legatura cu casele de schimb valutar din Craiova care percep comision 10% escrocind oamenii de bani. Sint unul dintre pagubiti si vreau sa va spun urmatoarele:


Aceste case de schimb valutar care percep comision 10% sint infiintate pe baza unei strategii premeditate de escrocare a oamenilor prin specularea neatentiei lor si a comportamentului grabit. Cel care le-a infiintat are la baza pregatire juridica sau a fost militian (politai).


Elementele acestei strategii premeditate de escrocare a oamenilor sint:


1. Viata trepidanta, tumultuoasa de la oras ii face pe oameni sa fie grabiti si sa nu aiba timp sa se uite in jur pentru a citi diferite afise.


2. Spatiul foarte mic pe care il au casele de schimb valutar care percep comision pentru a nu incapea mai multe persoane care, in asteptare la rind, sa aiba timp sa se uite pe pereti pentru a citi afisele care precizeaza comisionul.


3. Stabilirea cursului valutar cu 50 de lei sau 100 de lei pe EURO sau USD mai mare decit la casele de schimb valutar vecine, care nu percep comision.


4. Deschiderea caselor de schimb valutar care percep comision in apropiere sau pe linga casele de schimb valutar care nu percep comision si care au afise mai pe toti peretii, chiar si in strada, pe trotuar.


5. Deschiderea caselor respective cu spatii mici in locuri aglomerate cum este Agentia CFR, strada Unirii etc.


6. Afisarea comisionului perceput cu litere mici si in locuri ascunse.


7. Multi oameni nu pot sa citeasca fara ochelari.


8. Convorbirile telefonice ale casierei cu patronul firmei in prezenta clientului grabit si pagubit.


9. Prezenta paznicului la intrare in casa de schimb valutar are scopul premeditat de a distrage atentia clientului prin tot felul de intrebari ca sa nu aiba timp sa citeasca afisul cu perceperea comisionului care este undeva intr-un colt. Il intreaba pe client ce doreste si nu ii da voie sa intre in casa de schimb valutar, daca mai este cineva la rind, ca sa nu aiba timp sa se uite pe pereti pentru a citi afisele pe care scrie comisionul.


10. Afirmatia politistilor ca aceasta escrocherie nu este de competenta dumnealor si avizul dat de Protectia Consumatorului pentru infiintarea caselor de schimb valutar care percep comision fac parte tot din aceasta strategie.


Toate aceste elemente ale strategiei de escrocare a oamenilor prin specularea neatentiei lor au un caracter infractional si sint de competenta Politiei si a Parchetului, care trebuie sa se autosesizeze.


Pasivitatea Politiei si Protectiei Consumatorului arata complicitatea acestor institutii la nivel central.


Ar fi indicat ca toti clientii pagubiti sa faca plingeri catre Politie si Parchet.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Piațetă denumită după Regina Maria, inaugurată în capitala Tunisiei

O piațetă denumită după Regina Maria a României a fost inaugurată ieri, în Tunis, capitala Tunisiei. O premieră pentru întreg continentul african,...

36.815 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategicăână la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.133.809 de teste. Dintre acestea, 36.815 au fost efectuate...

107 decese și 861 de pacienți în ATI, în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 6.681 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Record de infectări – 5343 de oameni infectați

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Nurcile din mai multe ferme din Danemarca, infectate cu...

În fermele de nurci din Danemarca s-a declanşat alerta în ultimele luni. Multe animale au fost infectate cu noul coronavirus. Crescătorii nu...

18 angajați ai ISU Cluj, confirmați cu COVID-19

18 angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au fost confirmați cu COVID-19. Nu este afectată, însă, capacitatea operativă a...