10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul nu a trimis banii pentru refacerea scolilor din Serbanesti si Brebeni

Guvernul nu a trimis banii pentru refacerea scolilor din Serbanesti si Brebeni

Anul scolar bate la usa, iar profesorii au, in aceasta perioada, probleme importante de rezolvat, altele decit pregatirea scolilor pentru momentul in care elevii le vor trece pragul. In fiecare unitate de invatamint lucrarile de reparatii si igienizare trebuie facute pina pe 12 septembrie. Ministerul Educatiei si Cercetarii solicita zilnic raportarea stadiului in care se afla lucrarile. „Intr-un proces normal, in ciuda atentionarilor primite de la Ministerul Educatiei, inspectorii si managerii educationali stiu ce au de facut la inceput de an scolar. In prezent, 80% dintre scoli sint deja pregatite sa-si deschida portile. Alta este insa situatia cu scolile afectate de inundatii“, a spus inspectorul scolar general, prof. Carol Kovacs.


Scoala din Serbanesti unde se mai fac reparatii capitale a fost cea mai afectata. In aceeasi situatie este si Scoala generala din Brebeni. In cele doua unitati de invatamint au inceput lucrarile de reparatii, insa nu cu bani de la guvern. De ce n-au sosit cele 600 de milioane alocate pentru Serbanesti sau cele 150 de milioane pentru Brebeni, desi hotarirea de guvern a fost publicata, nu poate spune nimeni. Se trimit in schimb adrese, se cer situatii, vin directori in control, care intreaba ce si cum se face, in cit timp se termina… Desi banii n-au sosit, la Serbanesti se lucreaza, cu finantare „din fonduri proprii si din domeniul privat“, a spus inspectorul general Kovacs.


Pregatirea scolilor pentru noul an se desfasoara diferentiat in comunele judetului, in mare parte si pentru ca directorii nu colaboreaza tot timpul cu cei care aloca fondurile: fie primarii nu colaboreaza cu noii directori (cum se intimpla la Slatina), fie primarii nu se inteleg cu actualii directori si „sugereaza“ ca s-ar putea schimba situatia daca s-ar numi altii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS