12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul magistratului Covei se joaca din nou cu legea

Fiul magistratului Covei se joaca din nou cu legea

Iustin este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice


Iustin Covei, fiul judecatorului de la Curtea de Apel Craiova, Marin Covei, impreuna cu noua tineri, este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Sase dintre ei, printre care si odrasla magistratului, au fost retinuti pentru 24 de ore, sustin surse din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova.


Tinarul Covei s-a intilnit in noaptea de marti spre miercuri cu gasca, in zona pietei din cartierul Brazda lui Novac. Pentru a nu se plictisi, cei zece tineri din grup – Florinel Claudiu Nicolae, de 17 ani, Cristinel Mehedinteanu, de 26 de ani, Marius Daniel Oance, de 21 de ani, Gheorghe Cristian Ionica, de 20 de ani, Justin Covei, de 19 ani, Mihai Badiceanu, de 22 de ani, Florin Alin Becheru,de 19 ani, Marin Dumitrascu, de 17 ani, Robert Filip Tetini, de 20 de ani, si Eduard Marian Sorin Popa, de 18 ani, s-au luat la hirjoneala. Atentia lor s-a indreptat spre Florinel Claudiu Nicolae. Unuia dintre ei i-a placut portofelul acestuia, pentru ca se asorta foarte bine cu pantalonii lui. Prin urmare i l-au luat, dar sustin ca i-au returnat continutul, banii si actele. Suparat ca nu-i poate convinge sa-i dea portofelul pe care daduse destui bani, Florinel Nicolae a sunat la politie. Gluma a inceput sa se ingroase, cind adolescentii i-au luat si hainele. In cele din urma, minorul a ramas doar cu pantofii sport in picioare, moment in care amicii sai au inceput sa-i faca poze cu telefoanele mobile pe care le aveau la ei. Baiatul s-a vazut nevoit sa apeleze din nou numarul politiei, dupa care a dat fuga in pielea goala acasa si s-a imbracat cu alte haine.


Tomberon cu aer conditionat


Intre timp, grupul si-a gasit un alt mod de distractie. Tinerii au pus ochii pe un boschetar care isi facea veacul prin Piata Baba Novac. L-au inghesuit intr-un tomberon de gunoi, au lasat capacul si au inceput sa faca ture cu el printre mesele din piata, sustinind ca il plimba cu BMW-ul.


La „raliul“ ad-hoc a participat si Florinel Nicolae, care dupa ce isi luase alte haine revenise printre prietenii sai. Ei au fost vazuti de un taximetrist care i-a apostrofat, spunindu-le sa-l lase in pace pe om ca se sufoca inauntru. Prea preocupati de distractia nocturna, baietii nici nu i-au dat atentie. Mai mult, i-au replicat sa-i lase in pace si sa nu duca grija celui din tomberon, ca au dat drumul la aerul conditionat. Dupa ce s-au plictisit de plimbarile cu tomberonul l-au lasat pe cersetor in pace. Moment in care si-a facut aparitia in zona si un echipaj de politie de la Sectia 4. Baietii au fost saltati cu duba si condusi la sediul de pe strada Paltinis, unde au fost cercetati pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.


Noapte petrecuta dupa gratii


Protagonistii scandalului din noaptea de marti spre miercuri si-au petrecut toata ziua de ieri dind declaratii in fata politistilor si procurorilor de la Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova. Cit au durat audierile, in fata Sectiei 4 de Politie se strinsesera atit rudele celor retinuti, cit si numerosi reprezentanti ai mass-media.


Desi toata lumea se astepta ca judecatorul Covei sa sara in ajutorul fiului sau sau macar unchiul acestuia, procuror la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova, sa-i ia apararea, nici urma de magistrati. La un moment dat, unul dintre geamurile de la camera unde erau tinuti cei in cauza s-a spart si rudele au sarit impacientate, crezind ca oamenii legii i-au luat la bataie ca sa scoata adevarul de la ei. In strada s-a produs o adevarata invalmaseala.


Rudele celor retinuti, ziaristii si trecatorii au incercat sa afle ce s-a intimplat. In tot acest timp, mama unuia dintre tineri tipa cit o tineau puterile ca politistii ii omoara baiatul. Femeia sustinea ca totul a fost o gluma si o joaca de copii si nu intelege de ce fiul ei este pentru atita lucru anchetat. Politistii au fost zgirciti in a da informatii despre ce se intimpla cu tinerii retinuti.


Dupa lungi asteptari, in jurul orei 15.30, o masina a politiei a parasit locatia cu o destinatie necunoscuta. Pe bancheta din spate a acesteia se afla Iustin Covei, care se amuza copios de situatia creata. De la prim-procurorul adjunct Doina Stanta am aflat ca pe numele a sase dintre tineri s-a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, in timp ce politistii de la IJP Dolj spun ca a fost emisa ordonanta de retinere numai pe numele lui Iustin Covei. Ieri, numai aparatorii lui Iustin Covei depusesera plingere motivata de respingere a masurii luate de procurori, care a si fost respinsa.


Aparatorii sustin nevinovatia tinarului Covei


Iustin Covei a fost aparat de doi avocati, care il considera pe clientul lor nevinovat. Unul dintre ei, Liviu Belulescu, spune ca tot ceea ce s-a intimplat a fost o joaca si ca nimeni nu a intentionat sa se ajunga aici. Tocmai de aceea avocatii au cerut procurorilor lasarea in libertate a tinarului Covei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS