21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReabilitare de strazi de 5,5 miliarde la Grecesti-Dolj, blocata din cauza inundatiilor

Reabilitare de strazi de 5,5 miliarde la Grecesti-Dolj, blocata din cauza inundatiilor

Un proiect de reabilitare a unor strazi din comuna doljeana Grecesti finantat in cadrul Programului de Dezvoltare Rurala (PDR), in valoare de 5,5 miliarde de lei, a intrat in impas din cauza inundatiilor. SC MARSILVA COM SRL nu a efectuat nici o lucrare pina la ora actuala, desi a incheiat contractul de executie de citeva luni. Societatea refuza sa se apuce de lucru sub motiv ca inundatiile au afectat strazile pe care trebuia sa le reabiliteze, iar cotele nu mai corespund cu cele din proiectul tehnic.


Adriana Rotaru, specialist in instruire in cadrul PDR, a precizat ca SC MARSILVA COM SRL Slatina a cistigat sase din cele 20 de contracte de lucrari in Dolj, scoase la licitatie in prima faza a proiectului. Totusi, la citeva luni de la incheierea contractului, societatea in cauza nu a efectuat nici o lucrare.


„Firma sustine ca prima intirziere, de o luna, a fost cauzata de faptul ca primaria din localitate nu si-ar fi platit taxa catre Inspectoratul de Stat in Constructii. Ulterior, SC MARSILVA COM SRL a incheiat o minuta cu proiectantul lucrarii, nesemnata de primar. In acest act se spune ca inundatiile din ultima perioada au afectat infrastructura din localitate. Prin urmare, se cere sa se puna la dispozitie drumurile aflate in contract, la cotele specificate in proiectul tehnic“, a precizat Adriana Rotaru.


In sedinta extraordinara de luni a CJ Dolj, alesii locali au pus problema unui ajutor financiar pentru comuna Grecesti, pentru ca acest proiect sa nu ramina blocat, insa discutiile nu s-au finalizat cu vreo propunere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS