24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOameni greu incercati de soarta, ajutati sa supravietuiasca

Oameni greu incercati de soarta, ajutati sa supravietuiasca

Familia Roibu din comuna doljeana Breasta a ramas cu mai nimic in urma inundatiilor de la mijlocul lunii august. Casa este una dintre cele mai afectate de viitura. „Cred ca nu mai este mult si va cadea. Am inceput sa dau jos tiglele pentru ca incerc sa mai salvez cite ceva. Mai ramine camera din spate, care este mai putin afectata, dar are nevoie de destule reparatii. Nici nu bag lucrurile primite in casa, o sa le duc la fratele meu pina voi rezolva ceva cu camera asta“, a povestit Ilarie Roibu. Pina la revarsarea apelor, barbatul locuia aici impreuna cu cei doi copii ai sai, Cristi, de zece ani, si Ana Maria, de cinci ani. Acum copiii sint la bunica lor, la Obedin. „Am dus copiii la mama pentru ca nu mai am curaj sa-i tin aici. Si mie imi este cam teama sa stau in casa, dar nu am ce sa fac, stau aici si incerc sa o repar si eu cum pot“, a spus barbatul.


Mai exista oameni care se gindesc la semenii lor


O familie cu suflet mare din Craiova a hotarit ca, prin intermediul Gazetei de Sud, sa aduca o raza de speranta in sufletul acestor oameni greu incercati de soarta. „Avem un frigider in stare de functionare pe care noi nu il mai folosim si niste haine, pe care am dori sa le ducem unor oameni care au avut de suferit de pe urma inundatiilor. Stim ca sint foarte multi si credem ca si cel mai mic ajutor este bine venit“, a spus un craiovean care a dorit sa-si pastreze anonimatul.


„Nici nu stiu cum sa va multumesc. Este primul ajutor pe care il primesc. Nici nu ma gindeam ca o sa mi se intimple tocmai mie asa o bucurie. A venit apa si m-a lasat sarac. Aveam si asa destule probleme. De doi ani imi cresc singur copiii pentru ca sotia m-a parasit. Am muncit o viata, am fost pe la toate santierele din zona, am lucrat la termocentralele de la Turceni si Rovinari, am lucrat si in minele din Valea Jiului, am ramas fara serviciu si m-am intors acasa. Nici aici nu am avut prea mult noroc. Am incercat sa ma angajez, dar toti se codesc cind aud ca am peste 40 de ani“, a afirmat Ilarie. Singurele venituri ale familiei sint ajutorul social pe care barbatul il primeste de la primarie si alocatiile celor doi copii. „Ne va fi foarte greu pentru ca incepe scoala si copiii vor avea nevoie de multe lucruri. Sper sa ne descurcam cumva. Oricum noi va multumim din suflet, sa va dea Domnul sanatate sa-i mai ajutati si pe altii“, a mai spus Ilarie Roibu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS