8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProprietarii vilelor de pe Clisura Dunarii - in vizorul anchetatorilor

Proprietarii vilelor de pe Clisura Dunarii – in vizorul anchetatorilor

Proprietarii vilelor de lux care au aparut in ultima perioada pe malul Dunarii intre localitatile Orsova si Svinita au intrat in vizorul anchetatorilor. Mai multe persoane cu nume sonore implicate in politica, afaceri, sport si alte domenii si-au construit pe clisura Dunarii vile si vilute, chiar peste luciul de apa.


Configuratia malului Dunarii s-a schimbat dupa bunul plac al fiecaruia, umpluturile de pamint, taluzari facute fara autorizatii, si, nu in ultimul rind, construirea piscinelor si a terenurilor de sport au pus pe jar conducerea societatii Apele Române, filiala Mehedinti, care a inceput un control amanuntit in zona. „S-a construit fara nici o autorizatie din partea autoritatilor, iar Apele Române nu au dat nici un aviz pentru astfel de constructii. Vom demara anchete, iar ce s-a construit abuziv va fi demolat“, a declarat Adrian Draghici, directorul Apele Române, filiala Mehedinti.


Oamenii concesionau pamint, 20, 30 de metri patrati, iar peste noapte, la prima scadere de apa a fluviului, apareau in loc de 30 de metri 300 de metri patrati care fusesera realizati prin umplutura cu balastru si pamint. Primarul municipiului Orsova nu a acceptat ca si clisura Dunarii din Orsova sa se transforme in spatii de vacanta pentru cei care doresc o casuta pe malul Dunarii. „Abuzuri peste abuzuri, nimic legal si totusi se construieste punind in pericol cursul de apa al fluviului. Trebuie sa se ia masuri urgente si sa se demoleze casele construite ilegal“, a declarat Constantin Negulescu, primarul din Orsova.


Aproape 200 de proprietari de case pe malul Dunarii sint inregistrati la Primaria Eselnita, printre care: Mihaela Giuca, patroana echipei Building VM si detinatoarea firmei de constructii care a realizat locuintele ANL din Mehedinti, seful IJP Hunedoara, comisarul-sef Alexandru Draghici, fostul director RAAN, Rodin Traicu, directorul adjunct al Finatelor Publice, Mihai Teposan, si altii pe care ii lasam sa respire pina la viitoarea vizita pe clisura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS