14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 40 de directori de scoli vor fi eliberati din functii

Peste 40 de directori de scoli vor fi eliberati din functii

Peste 40 de directori de colegii, licee si scoli generale – toate cu personalitate juridica – care au ocupat posturile prin concurs vor fi eliberati din functii, deoarece in urma evaluarii administrativ-financiare nu au intrunit punctajul minim de 70 de puncte pentru a primi confirmarea pe post. In aceasta situatie se afla directori de colegii cu nume de rezonanta care si-au pierdut slujba, iar altii au preferat sa-si inainteze demisia din „motive personale“. O parte dintre directori nu gasesc explicatii.


Colegiul National „Carol I“ a ramas fara director


Daniela Ghidirmic, directoarea Colegiului National „Carol I“ din Craiova, a preferat sa-si inainteze demisia din functie la conducerea ISJ Dolj. In rest, toti directorii care au fost sau nu confirmati pe postul de manager au primit decizii de la conducerea inspectoratului scolar in sedinta de ieri, desfasurata in sala de festivitati a Grupului Scolar „Electroputere“. In Craiova sint doar citeva cazuri, insa notorii. Florian Armeanu – director al Colegiului tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brâncusi“ din Craiova, dupa evaluarea in domeniul managementului financiar si administrativ, a fost declarat RESPINS. Prin urmare, nu a fost confirmat pe postul de manager, avind drept de contestatie la ISJ Dolj in termen de cinci zile lucratoare de la data comunicarii deciziei. De asemenea, nu au mai fost confirmati pe postul de manager Marian Canale – director al Grupului Scolar Industrial Energetic, Constanta Negrea – directoarea Scolii nr. 23 si Lori Elena Constantin – directoarea Gradinitei nr. 27 „Otilia Cazimir“, singura din invatamintul prescolar.


Ce spune inspectorul scolar general


Inspectorul general al ISJ Dolj, Diana Busoi, spune ca din restul judetului au mai fost respinsi inca 40 de directori, dintre care zece nu si-au depus dosarul in vederea evaluarii activitatii administrativ-financiare pentru confirmarea pe post, conform fisei de evaluare stabilita de Consiliul de Administratie al inspectoratului: „Cei zece directori sint declarati respinsi, nu sint confirmati pe post, iar faptul ca nu si-au depus dosarul nu-i absolva de responsabilitate“.


Urmeaza evaluarea directorilor adjuncti, a celor numiti cu delegatie si a inspectorilor


De asemenea, toti directorii si directorii adjuncti, numiti fie prin concurs, fie cu delegatie, vor fi evaluati dupa alta fisa, pentru acordarea calificativului anual. Aceasta evaluare se va face pe 30 si 31 august in Consiliul de Administratie al ISJ Dolj, intre orele 10.00 si 19.00, iar calificativul anual va fi stabilit prin decizia consiliului, in prezenta fiecarui director. Diana Busoi spune ca toti cei care vor obtine calificativul NESATISFACATOR nu vor mai fi numiti directori cu delegatie de la 1 septembrie pina la organizarea concursului propriu-zis si nici nu vor mai avea dreptul sa se inscrie la un concurs pentru functiile de directori sau directori adjuncti. Tot pe 31 august, in sedinta Consiliului de Administratie al ISJ Dolj, intre orele 16.00 si 20.00, se vor discuta inclusiv calificativele pentru inspectorii scolari. In situatia in care vreun inspector va obtine calificativul NESATISFACATOR, acestuia ii va inceta contractul cu Inspectoratul Scolar Judetean si va merge la catedra, la scoala unde este titular, a mai spus Diana Busoi.


Ce spun directorii respinsi


Majoritatea directorilor care nu mai sint confirmati pe post, in special cei din judet, au lipsit de la sedinta. Dintre directorii craioveni, nici unul nu a dorit sa-si expuna punctul de vedere, doar ca sint nemultumiti de modul de evaluare. Pe la colturi, unii erau de-a dreptul agitati, iar altii susoteau: „Nu mai inteleg nimic. Daca asta este criteriul, pe ala care e la PD de ce l-au dat afara?“; „Domn’ director, ascultati-ma pe mine ca nu e criteriu politic. E mai rau. Este cum a zis Basescu. Pun pariu ca senatoarea va ramine directoare la Arta, cu toate ca nu o suporta nimeni in inspectoratul ala!“; „Pai?“; „Prioritate pentru dementa, dom’le“; „Eu cred ca este clientelism“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS